I Zdravko Radić se bori za odlazak u Barselonu

Radić je posljednji put bio dio nacionalnog tima tokom priprema za Olimpijske igre prošlog ljeta, ali su tada prednost dobili Miloš Šćepanović i Denis Šefik
75 pregleda 6 komentar(a)
Zdravko Radić, Foto: Aniko Kovač
Zdravko Radić, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 08.05.2013. 09:01h

Odlična sezona na golu Radničkog iz Kragujevca je nagrađena - Zdravko Radić će biti pozvan na pripreme vaterpolo reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Barseloni.

Radić je posljednji put bio dio nacionalnog tima tokom priprema za Olimpijske igre prošlog ljeta, ali su tada prednost pred odlazak u London dobili Miloš Šćepanović i Denis Šefik.

A sada, bivši prvak Evrope s Primorcem će biti opet među "ajkulama" i u konkurenciji Šćepanovića i mladog golmana Budve Dejana Lazovića pokušaće da izbori mjesto za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Španiji od 19. jula do 4. avgusta.

Ovaj Kotoranin je bio dio reprezentacije od prvog dana i propustio je samo dva velika takmičenja - nije bio među 13 odabranih na Svjetskom prvenstvu u Šangaju 2011. i godinu kasnije na već pomenutim OI u Londonu.

On je sa "ajkulama" osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi 2008, te srebro u januaru prošle godine u Ajndhovenu.

Iskusni čuvar mreže, koji 24. juna puni 34 godine, ove sezone je već osvojio jedan trofej sa Radničkim, i to Kup Evrope (u finalu savladana italijanska Florencija), a trenutno se bori i za drugi, u prvenstvu Srbije.

Naime, tim iz Šumadije, za koji nastupa i Boris Zloković, protiv Crvene zvezde igra finale plej-ofa i trenutno je 1:1 u pobjedama. Titulu će osvojiti ekipa koja upiše tri trijumfa...

Bonus video: