Lazović: Želimo da završimo posao

"Nadam se da ćemo već večeras proslaviti trofej", jasan je golman Budve Dejan Lazović
52 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2013. 09:58h

Pobjedom u ponedjeljak na svom bazenu vaterpolisti Budve su stigli na korak od cilja - ako večeras (19 časova) slave i u Kotoru protiv Primorca osvojiće, drugu titulu u nezavisnoj Crnoj Gori, treću u klupskoj istoriji.

Dakle, Budvani imaju jasnu računicu pred okršaj u drevnom gradu, a Kotoranima ostaje da urade sve da im je poremete i odluku o šampionu prolongiraju za ponedjeljak kada bi se igrala majstorica u crnogorskoj metropoli turizma.

"Meč u ponedjeljak je bio zaista odličan, bili smo jako dobri, od kapitena Milana Tičića, pa do najmlađeg Bogdana Đurđića. Svi smo dali doprinos... Spremali smo se dosta za ovo finale i što je najvažnije pobjedom smo otvorili seriju protiv jako dobrog protivnika", rekao je golman Budve Dejan Lazović.

Budvani su pobijedili sa 11:9, u finišu su imali i četiri gola prednosti, pa je utisak koji su ostavili izabranici Draga Pejakovića više nego dobar.

"Bilo je grešaka u odbrani, primili smo i nekoliko lakih golova. Ali, to je finale, dešavaju se takve stvari jer su obje ekipe veoma mlade. Ušli smo u meč pomalo u grču, ali kako je vrijeme odmicalo igrali smo sve bolje", dodao je Lazović i najavio da njegov tim želi da osvoji titulu već večeras:

"Biće teško, Primorac igra dobro na svom bazenu, ali bitno je da u utakmicu uđemo hladne glave. Ako bude tako, mislim da neće bit problema. Nadam se da ćemo već u Kotoru proslaviti trofej", jasan je Lazović.

U Primorcu su, s druge strane, svjesni da u prvom susretu nisu bili na nivou koji bi im garantovao bolji rezultat.

"Podbacili smo, pogotovo u napadu, gdje smo prokockali nekoliko dobrih situacija s igračem više i omogućili Budvi da se odlijepi. Takođe, imali smo propusta i u odbrani, jer smo kada se rezultat lomio primili naivno gol iz kornera na isteku napada", rekao je ponajbolji igrač Primorca Miljan Popović.

Takve greške u oba pravca moraju da se kazne u mečevima za trofej, ističe crnogorski reprezentativac. Zato je sada potrebna perfektna partija...

"Budva je iskusniji i bolji tim i koristi svaku grešku protivnika. Nismo smjeli tako da joj se „ponudimo”, ali tako je i to ne možemo da promijenimo. Ostalo je da se pripremimo za drugu utakmicu i da krenemo na sve ili ništa pred svojim navijačima. Imamo šansu, ova serija nije gotova i vjerujem da ni sada nismo daleko od titule", zaključio je Popović.

Galerija

Bonus video: