Budva povela u seriji protiv Primorca

Budvani odbranili domaći bazen na startu i u četvrtak u Kotoru igraju za drugu titulu u nezavisnoj Crnoj Gori
2 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2013. 18:37h

Budva je odbranila domaći bazen na početku finalne serije i napravila korak ka drugoj titulu u nezavisnoj Crnoj Gori.

Budvani su savladali Primorac sa 11:9 i u četvrtak će u Kotoru igrati za trofej koji su osvajali i 2011. godine.

Tim Draga Pejakovića je zasluženo slavio, nakon što su Kotorani samo na startu (izjenačili na 1:1 golom Miljana Popovića) bili rezultatski u igri. Sve nakon toga je bilo u znaku domaćina - Primorac je jurio, ali bezuspješno pošto je neke napade sa igračem više olako prokockao u trenucima kada je neizvjesnost i dalje postojala...

"Bila je ovo teška utakmica, osjećala se tenzija. Bili smo opterećeni, imali smo i četiri razlike, ali je možda i bolje što je završilo ovako kako ne bi pomislili da je sve gotovo. Čeka nas težak meč u Kotoru", rekao je Pejaković.

Presudna je bila treća četvrtina kada je Budva golovima Damira Crepulje (dva projektila u mrežu Uglješe Brguljana) i Nikole Vukčevića u dva navrata došla na plus tri (7:4, potom i 9:6) i tu razliku je do kraja ljubomorno čuvala. Sredinom posljednje dionice Budva je stigla i do najveće razlike (11:7) nakon što je pogodio Francuz Igo Kruzija.

Do kraja, kotorski sastav je samo uspio da sa dva vezana gola Nikole Murišića smanji razliku i već počne da razmišlja o revanšu koji je biti ili ne biti za Primorac.

"Pravili smo dosta grešaka koje ćemo pokušati da ispravimo do četvrtka. Odmorićemo se, izvući pouke iz ove utakmice i vjerujem da imamo šanse da pobijedimo u drugoj utakmici", kazao je trener Primorca Veljko Uskoković.

Crepulja, Kruzija, Milorad Radunović i Vukčević su postigli po dva gola u pobjedničkom timu, a po jednom su se upisali Dragan Drašković, kapiten Milan Tičić i Ejdan Rouč.

Najefikasniji na susretu je bio centar Primorca Murišić koji je tri puta matirao raspoloženog Dejana Lazovića na golu domaćina.

Budva - Primorac 11:9 (3:2, 3:2, 3:2, 2:3)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 800. Sudije: D. Adžić (Kotor), Matijašević (Herceg Novi). Igrač više: Budva 9 (4), Primorac 12 (5). Peterci: Budva 1 (1).

Budva: Lazović (devet odbrana), Vukmirović, Crepulja 2, Đurđić, Kovačević, Tičić 1, Lobov, Kruzija 1, Vukčević 2, Radunović 2, Ivančević, Drašković 1, Edvards, Rouč.

Primorac: U. Brguljan (osam odbrana), Đurović 1, Marković, Gopčević 2, Bulatović, Fanfani 1, Radonjić, M. Brguljan, Sutić, Paunović 1, Popović 1, Murišić 3, Kralj, Vukasović.

Bonus video: