Kotorani vrebaju iz sjenke

"Tražićemo iznenađenje već u prvoj utakmici. Priželjkujemo brejk koji bi nas približio velikom uspjehu", istakao je Veljko Uskoković
4 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2013. 09:58h

Bitka za posljednji trofej u vaterpolo sezoni počinje danas okršajem Budve i Primorca - Budvani će se boriti za drugu titulu u nezavisnoj Crnoj Gori (prvu su osvojili 2011), a Kotorani za naslov broj tri nakon što su pehar podizali i 2007. i 2008. godine.

Gledajući rezultate tokom sezone, ali i prednost domaćeg bazena, jasno je da Budvi pripada uloga favorita, ali Primorac ima cilj da iz drugog puta ugrabi trofej, nakon što je pomalo nesrećno izgubio Kup od Jadrana krajem prošle godine.

Finalna serija se igra u dvije pobjede. Drugi duel je zakazan za četvrtak u Kotoru, a eventualna majstorica bi se igrala narednog ponedjeljka opet u Budvi.

Pejaković: Odlučiće nijanse

Budva je u dva meča polufinala dala 34 gola Kataru, primila ukupno devet, ali niko se u crnogorskog metropoli turizma ne zanosi da će se u finalu gledati slična slika. Naprotiv...

"Finale je finale, donosi poseban naboj i tenzije su na vrhuncu. Dvije ekipe se veoma dobro poznaju, iznenađenja teško da može da bude i trofej će uzeti onaj sastav koji ga u ovom momentu bude više želio".

"Očekujem da odbranimo prednost domaćeg bazena i da osvojimo titulu", rekao je trener Budve Drago Pejaković uz konstataciju da će njegov tim konačno ove sezone biti kompletan.

Nije, međutim, sve do voljnog momenta. Bitno je i dokazivanje u vodi, a nadmetaće se crnogorski reprezentativci Dragan Drašković, Dejan Lazović, Nikola Vukčević i Marko Konatar na jednoj, protiv Nikole Markovića i Miljana Popovića, te potencijalnog člana nacionalnog tima Nikole Murišića na drugoj strani...

"Kvaliteti Primorca se znaju, ali znamo mu i mane. Sačuvaćemo ih za sebe i pokušati da ih iskoristimo. Tačno je da smo mi favoriti, sami smo igrama i rezultatima ove sezone nametnuli tu ulogu i ne bježimo od nje", dodao je Pejaković.

On je pojasnio i da ova serija ne bi trebalo da ima velike sličnosti sa mečevima ova dva tima tokom sezone.

"Prije svega, mislim da smo mi mnogo ozbiljniji kako sezona odmiče", jasan je Pejaković.

Uskoković: Ciljamo brejk

Primorac se nerado sjeća poraza u Kupu od Jadrana, ali se izborio za priliku da ispravi stvari i okiti se peharom.

Kotoranima bi ovo bio prvi trofej još od 2009. godine kada je istorijskoj tituli u Evroligi dodao i nacionalni Kup.

Od te 2009. se izdešavalo sve i svašta u Kotoru, igrači koji su bili evropski šampioni su „izrađeni” za novac, trener Ranko Perović je morao da napusti klupu, moralo je da se krene sa podmlađivanjem... Sve to je daleka prošlost, borba za trofeje je opet počela u drevnom gradu.

"Ova sezona je, kako god da se završi, uspješna za nas. Učešće u dva finala govori da smo na pravom putu i to ne može da poremeti ni ako ostanemo bez pehara. Ipak, niko ne želi da izgubi u mečevima koji odlučuju o trofeju i momci su jako motivisani da pobijede", rekao je trener Primorca Veljko Uskoković.

U dva tabora se slažu u konstataciji da je Budva favorit.

"Želje neće faliti ni nama ni protivniku, ipak je u igri titula. Budva je favorit na papiru, ali će i u vodi morati da dokaže da je bolja. Odmorili smo od napornih utakmica polufinala protiv Jadrana i spremni smo za finalnu seriju", ističe proslavljeni crnogorski vaterpolista.

Logično, u Primorcu vjeruju da bi u četvrtak u Kotoru mogli da slave titulu.

"Tražićemo iznenađenje već u prvoj utakmici. Priželjkujemo brejk koji bi nas približio velikom uspjehu", zaključio je Uskoković.

Galerija

Bonus video: