Prva meč lopta za Kotorane

Kotorani su ove sezone već dva puta (u finalu Kupa i u Jadranskoj ligi) savladali bokeljskog rivala na svom bazenu, pa žele da tu seriju nastave i večeras
52 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Marković i Stefan Vidović, Foto: Boris Pejović
Nikola Marković i Stefan Vidović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.04.2013. 09:28h

Primorac je u srijedu nakon peteraca slavio na otvorenom bazenu na Škveru i večeras ima veliku šansu da zatvori polufinalnu seriju protiv Jadrana - ako pobijedi, tim Veljka Uskokovića će izaći na megdan Budvi u finalu plej-ofa crnogorskog prvenstva.

Kotorani su ove sezone već dva puta (u finalu Kupa i u Jadranskoj ligi) savladali bokeljskog rivala na svom bazenu, pa žele da tu seriju nastave i večeras.

"Imamo meč loptu, uradićemo sve da je iskoristimo i plasiramo se u finale. Poslije pobjede u Herceg Novom smo i u psihološkoj prednosti u odnosu na protivnika, ali ni Jadran nema šta da izgubi. Želimo već večeras da riješimo sve i da dokažemo protivniku i javnosti da smo zaslužili da osvojimo i Kup", rekao je Uskoković.

Težak meč u srijedu nije prijao nijednom od ova dva rivala, ali u Primorcu vjeruju da su im šanse veće.

"Možda smo u blagoj prednosti, jer imamo više igrača s klupe koje koristimo, ali ni ja ni moj kolega s druge strane ne možemo da se pohvalimo velikim fondom igrača. Zato smo prethodnih dana pokušali da malo i odmorimo ekipu. Vidjećemo, imamo veliku šansu i očekujem trijumf uz pomoć navijača", kazao je Uskoković.

S druge strane, Jadran je u teškoj situaciji - mora da položi ispit na bazenu gdje tradicionalno teško dolazi do bodova.

"Izgubili smo prednost domaćeg bazena, ali to ništa ne mijenja, idemo u Kotor da probamo da napravimo brejk. Ima nekih stvari koje su zaista izgledale dobro u tom prvom meču, ali opet ima i onih koje nisu funkcionisale, posebno napad s igračem više. Takođe, bio je primjetan i veliki broj neiskorišćenih šansi koje smo imali da nekoliko puta prelomimo utakmicu i dok smo vodili i dok je bilo neriješeno. Zbog toga ostaje žal, ali ako ponovimo igru iz prvog susreta i korigujemo samo nekoliko sitnica mislim da možemo da ostvarimo trijumf tamo i obezbijedimo majstoricu", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković koji može da računa na sve snage koje ima u timu.

"Kompletni smo, svi su na okupu i očekujem da ćemo pružiti maksimum. Najvažnije je da su igrači svjesni da mogu da igraju i da su sigurni da nisu nadigrani u prvom meču. Ne smijemo da padamo psihološki", kazao je trener Jadrana.

Bonus video: