Budva već okrenuta finalu, derbi Jadran-Primorac

Budva, najbolje plasirani crnogorski tim u Jadranskoj ligi, čeka Kataro, dok bi mnogo više vatre trebalo da bude u okršaju Jadrana i Primorca. Večerašnji duel bokeljskih rivala igraće se na otvorenom bazenu na Škveru
65 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Boris Pejović
Primorac - Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.04.2013. 11:58h

Danas kreće posljednja etapa u crnogorskom vaterpolu ove sezone - prvim mečevima polufinala plej-ofa kreće završnica crnogorskog prvenstva.

Budva, najbolje plasirani crnogorski tim u Jadranskoj ligi, čeka Kataro (19 časova), dok bi mnogo više vatre trebalo da bude u okršaju Jadrana i Primorca. Večerašnji duel bokeljskih rivala (17.30 časova) igraće se na otvorenom bazenu na Škveru.

"Mislim da smo dobro spremni, odradili smo ono što smo planirali. Ono što je najvažnije, kompletni smo", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Šef stručnog štaba ekipe sa Škvera kaže da je jedan od cijeva ostvaren.

"Imali smo cilj da pred polufinale plej-ofa izborimo bolju startnu poziciju i da eventualno, ukoliko bi došlo do treće utakmice, igramo na domaćem bazenu. To smo i ostvarili", dodao je Gojković uz konstataciju da je za njegovu ekipu bolje da kao domaćin igra na novom otvorenom bazenu na Škveru nego na zimskom bazenu u Institutu Igalo.

Kotorani ako žele u finale moraju da osvoje gostujući bazen.

"Odigrali smo drugi dio Jadranske lige sasvim dobro i sada kompletni možemo da se nosimo sa Jadranom. Mala promjena je igranje u otvorenom bazenu, pa smo zbog toga u utorak poslijepodne održali trening u novom bazenu Jadrana. Ali, dobro smo prostudirali igru Novljana, znamo odakle dolazi glavna opasnost. Vjerujem da možemo izboriti plasman u finale", rekao je trener Primorca Veljko Uskoković.

Budva, s druge strane, samo čeka novosti iz bokeljskog derbija jer je jasno da protiv mlađeg kotorskog kluba problema ne može da bude.

"Svjesni smo da smo kvalitetniji sastav od Katara i već se pripremamo za finale. Ipak, nikog ne treba da potcjenjujemo. Veliki smo favoriti, ali moramo to pokazati u bazenu", istakao je as Budvana Damir Crepulja.

Logično, Kataro želi da se dokazuje kroz utakmice sa protivnikom boljim od sebe.

"Ovo je prava prilika da se mlada ekipa dokazuje, a pojedini iskusni igrači, zajedno sa mnom, treba da pomognu u ovim situacijama, jer mladi nisu navikli da igraju slične utakmice. Iz tog razloga su mečevi sa Budvom važni, ne zanosimo se da možemo da se nosimo sa takvim protivnikom", istakao je iskusni igrač Katara Bojan Milošević, koji je 2009. bio prvak Evrope s Primorcem.

Polufinale se igra u dvije pobjede, kao i finalna serija...

Bonus video: