Primorje šampion Jadranske lige

Primorju je ovo četvrta pobjeda nad Jugom u ukupno pet međusobnih duela ove sezone, a do nje su je vodili Sandro Sukno i Havijer Garsija (dvostruki strijelci) i odlični golman Frano Vićan
2 komentar(a)
VK Primorje, Foto: Vaterpolo-primorje.hr
VK Primorje, Foto: Vaterpolo-primorje.hr
Ažurirano: 14.04.2013. 17:32h

Vaterpolisti Primorja su osvojili treći trofej ove sezone, i opet su u finalu pobijedili Jug - tim iz Rijeke je u meču za titulu pobjednika Jadranske lige savladao Dubrovčane rezultatom 9:8 i potvrdio dominaciju na Jadranu.

Primorju je ovo četvrta pobjeda nad Jugom u ukupno pet međusobnih duela ove sezone (već je osvojio Kup i Superkup Hrvatske), a do novog trofeja su ga vodili fenomenalni veteran na golu Frano Vićan, te dvostruki strijelci Sandro Sukno i Španac Havijer Garsija.

Jug je, s druge strane, u finišu imao šansu da izbori produžetke, ali je Toni Azevedo neobjašnjivo brzopleto reagovao u posljednjih desetak sekundi u napadu s igračem više.

Crnogorski reprezentativac Aleksandar Ivović je bio najbolji pojedinac u Jugu sa tri gola, s tim što mu je Vićan "skinuo" peterac (kasnije još jedan Maru Jokoviću) pri rezultatu 4:3 za Primorje. Kapiten "ajkula" Nikola Janović se nije upisao u strijelce.

Riječani su vodili i sa 5:3, ali su Andro Bušlje, Azevedo i Ivović serijom 3:0 vratili prednost svom timu u finišu treće četvrtine.

Popularni Leka je i posljednju dionicu otvorio golom (7:6), ali se ispostavilo da je tu bio kraj za Jug, jer je Primorje s tri vezana pogotka (Sukno, Garsija i Paulo Obradović) došlo do nedostižnih 9:7...

Primorje je prvi put osvojilo regionalno takmičenje, u kojem je najtrofejniji Jadran iz Herceg Novog sa dva puta trofeja. Po jedan su još osvajali Jug i Pro Reko.

Jug - Primorje 8:9 (1:3, 2:1, 3:2, 2:3)

Zagreb - Bazen na Savi. Gledalaca: 1.200. Sudije: Brguljan (Crna Gora), Margeta (Slovenija). Igrač više: Jug 9 (3), Primorje 10 (5). Peterci: Jug 2 (-).

Jug: Bijač, Vranješ, Bošković, Janović, Joković, Azevedo 1, Marković 1, Bušlje 2, Karač, Dobud, Ivović 3, Macan 1, Nižić, Pavlović.

Primorje: Vićan, Obradović 2, Paškvalin, Krapić, De. Varga, Sukno 2, Muslim 1, Jelača, Da. Varga, Barać 1, Šetka 1, Garsija 2, Križanec, Buljubašić.

Bonus video: