Samo čudo vodi Budvane u finale

"Rekao bih da je sve jasno, zna se ko su favoriti i kolike su nam šanse protiv Primorja", rekao je trener Budve Drago Pejaković
0 komentar(a)
Budva, Foto: Zoran Đurić
Budva, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.04.2013. 09:22h

Budva je došla do završnice Jadranske lige u Zagrebu i ako se ne desi senzacija nad senzacijama današnjom utakmicom protiv Primorja u polufinalu (16 časova) završiće nastup u regionalnom takmičenju.

Razlog za pesimističnu najavu ne treba posebno objašnjavati - u pitanju je snaga Riječana koji sa Sandrom Suknom (izabran za najboljeg igrača regularnog dijela), Paulom Obradovićem, braćom Varga i ostalim asovima čine možda i najjači sastav na planeti...

"Rekao bih da je sve jasno, zna se ko su favoriti i kolike su nam šanse protiv Primorja. Međutim, spremni smo da odigramo dobar meč i da iskoristimo svaku šansu da eventualno unesemo neizvjesnost u polufinale. Šanse nam nisu velike, ali sportski motiv uvijek postoji i on nam ne dozvoljava da se predamo unaprijed. Ove sezone smo ispunili, možda čak i premašili cilj u Jadranskoj ligi, tako da možemo bez opterećenja da se nadigravamo", rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Pored kvaliteta protivnika, Budvi naruku ne ide ni zdavstvena situacija.

"Cijela sezona nam je obilježena povredama i zdravstvenim problemima. Ni ovog puta nije ništa bolje. Neće igrati kapiten Milan Tičić, kao ni mladi Marko Vukmirović i Stefan Kovačević koji moraju da polažu maturski ispit i morali su da ostanu u Budvi", istakao je Pejaković.

U drugom polufinalu (18 časova) sastaće se Jug i Mladost i takođe dileme ne bi trebalo da bude. Tako je praktično jasno da će Primorje i Jug, za koji igraju Nikola Janović i Aleksandar Ivović (najbolji strijelac sa 66 golova) igrati u finalu sjutra od 17.30 časova.

"Teško je igrati protiv Juga, ali je Primorje u svakom meču ove sezone dokazalo da zna način kako da pobijedi Dubrovčane. To su dvije potpuno različite ekipe, Jug se oslanja na šutere spolja, ima i jake centre, dok Riječani napadaju sa dosta plivanja i taj način mi se mnogo više dopada. Oba protivnika su jaka, ali malu prednost dajem Primorju", dodao je Pejaković.

Na finalnom turniru će suditi i crnogorski arbitar Mario Brguljan. Za njega je, zajedno sa Slovencem Borisom Margetom, rezervisana pištaljka u meču za titulu.

Bonus video: