Jadran bodri Mladost

Primorac ima dva boda više, ali i teško gostovanje Mladosti, te bi u slučaju poraza, ali i pobjede Novljana protiv Medvešćaka, Kotorani izgubiti prednost domaćeg bazena u polufinalu domaće lige
0 komentar(a)
Primorac, Foto: Radoje Milić
Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 06.04.2013. 10:25h

Budva je sigurno četvrta i igraće na fajnl-foru, a jedina dilema pred posljednje kolo regularnog dijela Jadranske lige spaja bokeljske rivale - Jadran i Primorac se bore za bolju poziciju pred početak crnogorskog šampionata.

Primorac ima dva boda više, ali i teško gostovanje Mladosti, te bi u slučaju poraza, ali i pobjede Novljana kod kuće protiv Medvešćaka, Kotorani izgubiti prednost domaćeg bazena u polufinalu domaće lige.

"Sigurno da Jadransku ligu želimo da završimo pobjedom pred našom publikom, a dodatni motiv za to nam je domaće prvenstvo gdje bismo bili u prednosti u odnosu na Primorac ako Kotorani izgube u Zagrebu. Osim toga, pobjeda u Splitu protiv POŠK-a nam daje za pravo da kažemo da smo favoriti u ovom meču. Jedino što nam može praviti problem je činjenica da je nastup Đorđa Tešanovića pod znakom pitanja, jer je na treningu zadobio povredu usne", rekao je napadač Jadrana Jovan Sarić.

U Primorcu znaju da ih čeka gotovo nemoguća misija u bazenu na Savi, pogotovo što u sastavu neće biti ponajbolji igrač Miljan Popović. Ali, u sportu je sve moguće...

"Spremni smo za izazov i pokušaćemo da pobijedimo Mladost. Zadatak je težak, ali vjerujemo u sebe, iako igramo protiv jako dobrog protivnika, koji nas je savladao u Kotoru kada smo odigrali najslabiji meč u sezoni", kazao je Nikola Marković, najbolji strijelac Primorca u regionalnom takmičenju.

Budva ide u Šibenik i bodovi su već upisani. Gostovanje u Utrinama je ujedno i posljednja provjera pred fajnl-for, koji se igra narednog vikenda u Zagrebu.

"Igraćemo u podmlađenom sastavu, ali svakako da očekujem čvrstu igru i pobjedu", istakao je trener Budve Drago Pejaković.

Parovi 22. kola

Danas

Mladost - Primorac (18)

Šibenik - Budva (18.30)

Jadran HN - Medvešćak (19.30)

Primorje - Jadran ST (20)

Mornar - POŠK (20)

Ranije

Jug - Triglav 20:6

Bonus video: