Konatar: Ovaj tim je željan dokazivanja

Nakon pet pobjeda, „ajkulama” je za kraj ostao najlakši zadatak - okršaj u Herceg Novom sa Turskom, najslabijom ekipom ove sezone u Svjetskoj ligi (jedina nema ni bod).
1 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.03.2013. 13:02h

Zavjesa na preliminarni dio Svjetske lige, takmičenja koje su crnogorski vaterpolisti do sada odradili bez greške, spušta se večeras.

Nakon pet pobjeda, „ajkulama” je za kraj ostao najlakši zadatak - okršaj u Herceg Novom sa Turskom, najslabijom ekipom ove sezone u Svjetskoj ligi (jedina nema ni bod).

Selektor naše reprezentacije Ranko Perović je odlučio da večeras (početak u 18 časova) šansu pruži i jednom debitantu - Marku Konataru, 16-godišnjaku koji će tako postati najmlađi član nacionalnog tima od njegovog postojanja.

"Iskreno, osjećam tremu, jer me je pomalo iznenadio poziv u reprezentaciju. Imam 16 godina i nisam očekivao da budem tu, zato bih se zahvalio selektoru Peroviću, kao i svim trenerima kroz mlađe kategorije i prvi tim Budve kod kojih sam napredovao. Čast mi je što sam reprezentativac, sada moram da se dokazujem i da opravdam povjerenje koje mi je ukazano", rekao je Konatar i pohvalio atmosferu u ekipi.

"Odlično sam se uklopio, pokušavam da kroz treninge u reprezentaciji naučim neke stvari. I saigrači mi savjetima pomažu jer su mnogo iskusniji. Mlad sam igrač, mnogo je posla ispred mene i željan sam dokazivanja".

Kao i svakom vrhunskom sportisti, ni Konataru ne nedostaje samopouzdanja i ambicija za budućnost.

"Vjerujem u sebe, moja obaveza je da radim najbolje što mogu i da se na taj način namećem selektoru. Ko zna, možda budem pravi do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru", poentirao je mladi bek Budve.

Podmlađena Crna Gora je do sada po dva puta srušila Hrvatsku i Grčku, jednom Tursku...

"Gledao sam praktično sve mečeve i bio oduševljen načinom na koji smo slavili, na primjer, protiv Hrvatske u oba susreta. Tim je podmlađen za ovo takmičenje, ali su svi igrači imali motiv više da se dokažu u reprezentaciji i to je donijelo rezultat".

A večeras „ajkule” žele da zaokruže veliki nastup u preliminarnom dijelu takmičenja.

"Ne sumnjam da ćemo pobijediti Tursku i na pravi način proslaviti plasman na finalni turnir", zaključio je Konatar.

U drugom meču u grupi, koji takođe nema rezultatskog značaja, u Rijeci će se sastati Hrvatska i Grčka.

Bonus video: