Crnogorski vaterpolisti savladali Grčku

"Ajkule" pobijedile u Atini i kolo prije kraja i matematički obezbijedile plasman na finalni turnir
54 pregleda 5 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Zoran Đurić
Draško Brguljan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.03.2013. 17:10h

Crnogorski vaterpolisti su odradili i meč u Atini i kolo prije kraja obezbijedili plasman na finalni turnir Svjetske lige - sastav Ranka Perovića je slavio protiv Grčke sa 9:8 (1:1, 2:2, 2:1, 4:4).

Ovo je "ajkulama" peti trijumf u isto toliko mečeva u regularnom dijelu, a u subotu ih čeka duel sa Turskom u Herceg Novom i nema sumnje da će Crna Gora i na zatvaranju upisati pobjedu protiv autsajdera.

Učinak od šest pobjeda u grupi sa olimpijskim šampionom, te Grcima koji spadaju u drugu svjetsku klasu, kao tim uvijek opasan za favorite, bez pretjerivanja može da se okarakteriše kao fenomenalan rezultat.

"Odigrali smo korektno, iako smo pomalo nervozno ušli u utakmicu. Ali, kako je meč odmicao bili smo sve bolji", rekao je Perović.

Crnogorski tim je u Atini prvi put poveo sredinom treće četvrtine (5:4, prije toga je domaćin imao i prednost od 3:1) i do kraja više nije dozvolio Helenima da ga ugroze.

Kasnije je u četiri navrata bilo i dva gola prednosti za Crnu Goru, a sve što su uradili Grci bilo je da smanje na 9:8 tri sekunde prije kraja.

U drugom meču ove grupe, Hrvatska je deklasirala Tursku rezultatom 20:1.

Grčka - Crna Gora 8:9 (1:1, 2:2, 1:2, 4:4)

Atina - Gradski bazen. Gledalaca: 200. Sudije: Savareze (Italija), Arslanjan (Turska). Igrač više: Grčka 13 (4), Crna Gora 5 (2). Peterci: Grčka 1 (1), Crna Gora 1 (1).

Grčka: Calkanis, Milonakis 1, Miralis 1, Pontikeas, Fudulis 3, Vlahopulos, Afrudakis, Delakas, Murikis, Kolomvos 1, Unas 2, Kapocis, Galanidis.

Crna Gora: Lazović, Brguljan 3, Pasković 1, Petrović, Marković, Popović 2, Drašković, Sekulić, Latinović, Mišić, Klikovac 1, Čučković 2, Šćepanović.

Bonus video: