"Ajkule" uzele bronzu: Defanzivna klinika za još jednu medalju

Tim Vladimira Gojkovića zaustavio je španski napad, spriječio njihovu brzu igru, a o čvrstini odbrane, kao i izdanju golmana Slavena Kandića, govori to da nisu primili gol 21 minut, od početka druge do finiša posljednje četvrtine
3 komentar(a)
Vladimir Gojković, vaterpolisti Crne Gore, Foto: Vlv.hu
Vladimir Gojković, vaterpolisti Crne Gore, Foto: Vlv.hu
Ažurirano: 01.07.2018. 10:44h

Vaterpolisti se iz Taragone, sa Mediteranskih igara, vraćaju sa bronzom - u uzbudljivom jutarnjem meču za treće mjesto, "ajkule" su briljantnom igrom u odbrani zaustavili domaćina Španiju i slavili 6:4.

Tim Vladimira Gojkovića zaustavio je španski napad, spriječio njihovu brzu igru, a o čvrstini odbrane, kao i izdanju golmana Slavena Kandića, govori to da nisu primili gol 21 minut, od početka druge do finiša posljednje četvrtine.

"Svaka čast momcima, dali su posljednji atom snage. Odigrali su fantastičnu odbranu, znali smo da je to naša šansa, jer smo bili umorni da bismo bili poletni u napadu. Ovo je njihova pobjeda, željeli su je i uradili sve da je ostvare", katao je selektor Vladimir Gojković.

Istrošeni u odbrani, crnogorski igrači nisu imali dovoljno koncentracije da prelome meč sve do četvrtog minuta posljednjeg perioda, kada su prvi put iz šestog pokušaja iskoristili igrača više i golom Đura Radovića poveli 6:3.

Za Špance više nije bilo vremena da se vrate, srećno su smanjili na 6:4, niti su se "ajkule" opustile u odbrani, pa su i sa drugog takmičenja pred Evropsko prvenstvo, koje počinje 14. jula, donijele medalju i najavile velike stvari u Barseloni.

"Sada moramo da spustimo glave i da nastavimo da radimo. Imamo dosta prostora, a ima i boljih reprezentacija od nas. Međutim, ako mi dođemo do nivoa na kome možemo da budemo, nema razloga da strahujemo od bilo koga", rekao je Gojković.

Crna Gora je u Taragonu doputovala iz Budimpešte, kao osvajač Svjetske lige, ali i bez sedmorice igrača iz tog sastava. Momci koji su nastupili na Mediteranskim igrama su, međutim, pokazali da žele da budu dio najjačeg tima.

"Ovi momci su pokazali sjajne partije na Mediteranskim igrama i neće biti lako odrediti sastav. Ali, bolje da je konkurencija jača, iako će na kraju odluka biti teška", naglasio je Gojković.

Crna Gora Španija 6:4

Taragona - ,,Akvatik centar“. Gledalaca: 200. Sudije: Golijan (Srbija) i Turkan (Srbija). Igrač više: Crna Gora 6-1, Španija 8-1. Peterci: Španija 1 (1). Rezultat po četvrtinama: 2:1, 3:2, 0:0, 1:1.

CRNA GORA: Kandić (10 odbrana), Brguljan, Sarić, Petković 1, Đ. Radović 1, A. Radović 2, Drašković 1, Đurđić, Popadić, Klikovac, Čučković, Murišić 1, Šćepanović.

ŠPANIJA: Lopes (7 odbrana), Munariz 1, Del Toro 1, Granados, Baroso, Larumbe, Fernandes, Espanjol 1 (1), Tahul 1, Perone, Malaraha, Bustos, Lorio.

Bonus video: