Novljani jure velikog rivala

Pred Primorcem je duel u kojem nema šta da traži - u Kotor stiže Jug, lider regionalnog takmičenja, dok Jadran ide u Split
72 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.03.2013. 13:28h

Osim prestiža, Budvani nemaju posebne ambicije u večerašnjem meču sa splitskim Mornarom, trenutno šestoplasiranom ekipom na tabeli Jadranske lige.

Kao što je poznato, Budvani su u prošlom kolu matematički izborili plasman na fajnl-for, pa utakmica sa Mornarom može da se okarakteriše i kao priprema za finalni turnir koji se 12. i 13. aprila igra u Zagrebu.

"Cilj smo ispunili, ušli smo na fajnl-for i rasterećeno čekamo duel sa Mornarom. Naravno, to ne znači da ćemo se opustiti, jer dobro znamo da je protivnik jako opasan. Sve zavisi od nas, vjerujem da ćemo ostvariti tri boda, iako je ekipa dosta umorna od napornih utakmica u proteklom periodu", rekao je Dragan Drašković.

Kotorani bez nade

Pred Primorcem je duel u kojem nema šta da traži - u Kotor stiže Jug, lider regionalnog takmičenja.

"Ovo je još jedna u nizu teških utakmica. Prošla sedmica je bila dosta naporna, ali vjerujem da smo uspjeli da se oporavimo i da ćemo pružiti maksimum pred našom publikom. Jug je glavni favorit i za osvajanje Evrolige i to samo po sebi govori kolika je razlika u iskustvu i kvalitetu. Moramo, međutim, da hrabro uđemo u meč ako želimo da umanjimo razliku", kazao je kapiten Primorca Marko Gopčević.

Jadran želi tri boda

Jadranu su potrebne dvije pobjede u posljednja dva kola, pod uslovom da Primorac obje izgubi, da bi završio regularni dio ispred Kotorana i bio bolje plasiran pred start crnogorskog šampionata.

"Mislim da možemo da se nosimo sa POŠK-om i na njihovom bazenu. Nismo u situaciji da ikom prijetimo, jer je ovo mlada ekipa za koju je svaki bod na gostovanjima ogroman uspjeh. Međutim, smatram da imamo dovoljno kvaliteta da se nadamo da možemo da uzmemo bodove koji su nam jako potrebni. Dobro smo se spremali, ali smo imali malih problema sa bolešću igrača, pa tako Miloš Šćepanović nije trenirao dva dana i vjerujem da će se do utakmice oporaviti", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Parovi 21. kola: POŠK - Jadran HN (18), Medvešćak - Mladost (18), Budva - Mornar (19), Primorac - Jug (19), Triglav - Primorje (19.30), Jadran ST - Šibenik (19.30).

Bonus video: