Porobić čeka Upravni odbor

"Vidjećemo šta će biti, ubrzo će biti i sjednica Upravnog odbora nakon kojeg će se znati više. Ali, u ovom momentu su sve opcije moguće", rekao je Porobić
69 pregleda 2 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.03.2013. 00:28h

Promovisanje Petra Porobića u predsjednika Stručnog savjeta Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG) još nije ozvaničeno i za to će morati da se sačeka sjednica Upravnog odbora koja će se održati najkasnije u narednih desetak dana. Tada bi, u stvari, trebalo da se sazna da li će Porobić opet biti dio crnogorskog vaterpola.

Porobić i selektor Ranko Perović su juče bili u Podgorici na razgovoru sa predsjednikom VPSCG Srđanom Kovačevićem i u ovom trenutku se samo može konstatovati da postoji želja sve tri strane da se struka "pojača"...

"Bio je to nezvaničan razgovor u kojem smo razmijenili ideje i pokazali želju da svi zajedno ubuduće budemo kao tim za dobro reprezentacije i Saveza. Vidjećemo šta će biti, ubrzo će biti i sjednica Upravnog odbora nakon kojeg će se znati više. Ali, u ovom momentu su sve opcije moguće", rekao je Porobić, ali i podvukao da se sada ne zna kada će se sastati Upravni odbor:

"Pitanje je da li će se UO baš održati naredne sedmice, jer reprezentacija u utorak igra u Grčkoj, potom i protiv Turske. Možda će sve biti prolongirano za nekoliko dana", dodao je Porobić.

Stručnjak koji je Crnu Goru vodio do zlata u Malagi 2008. ima i mogućnost da pregovara sa Amerikancima (boravio u Frankfurtu prije četiri dana), ali je jasan da mu je povratak u VPSCG prva opcija.

"Bio sam u Frankfurtu i razgovarao sa predstavnicima američkog Vaterpolo saveza kao jedan od četiri kandidata. I saopštio sam im da sam u pregovorima da se vratim u Crnu Goru i da mi je to u ovom trenutku prioritet", istakao je bivši selektor Crne Gore.

I Perović je rekao da vjeruje da će se naći rješenje za dobro reprezentacije.

"Još je sve na početku, nismo ništa dogovorili i ne bih pričao o planovima u ovom trenutku. Ko zna šta će se desiti u budućnosti, iako se nadam da će do dogovora doći. Vizija postoji, i to je važno, ali sve tek treba da se rješava", suzdržan je Perović.

Bonus video: