Juriš na Primorac kreće od Budvana

Ako se zna kakvo su rivalstvo stvorili Jadran i Budva kroz crnogorski šampionat, jasno je da ni ovaj put uzbuđenja neće izostati
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2013. 12:12h

Gledajući tabelu Jadranske lige, večerašnji okršaj u Novom ne predstavlja duel koji bi mogao da se okarakteriše kao derbi. Ali, ako se zna kakvo su rivalstvo stvorili Jadran i Budva kroz crnogorski šampionat, jasno je da ni ovaj put uzbuđenja neće izostati.

Veći motiv će, svakako, imati Novljani - žele da u preostala tri kola prestignu Primorac i obezbijede bolju poziciju pred plej-of u nacionalnom šampionatu.

"Budva je favorit u ovoj utakmici, bez obzira na to što se igra na našem bazenu, ali smatram da imamo šanse upravo zbog toga što smo domaćini. Naravno, moramo da odigramo iznad svojih mogućnosti i da maksimalno koncentrisano sprovodimo sve što smo se dogovorili na treninzima", kaže Miloš Šćepanović.

Golman i kapiten Novljana se nada da njegov tim može da nadoknadi pet bodova zaostatka za Kotoranima.

"U goroj smo situaciji nego u prvom dijelu sezone, kada smo bili ispred Primorca. Stoga nam je, uslovno rečeno, cilj da do kraja pokušamo da izborimo bolju poziciju pred plej-of, a teško je reći da li ćemo u tome uspjeti. Računamo da bi nam teoretski za to trebalo da ostvarimo dvije pobjede do kraja ligaškog dijela takmičenja, a te dvije pobjede bi da budu protiv Budve i na našem bazenu sa Medvešćakom", zaključio je Šćepanović.

Budvani u suštini više nemaju motiva za regularni dio, jer su sigurni na 4. mjestu (ne mogu ni gore ni dolje na tabeli), pa je za njih ovaj meč samo stvar prestiža.

"Praktično imamo samo dan odmora nakon napornog meča protiv Mladosti. Igrači su umorni, već dugo igraju praktično svaka tri dana, a poznato je da u sastavu imamo i mladiće od 16 godina. Rasterećeni smo, za nas je regularni dio Jadranske lige praktično završen, ali uvijek idemo da pobijedimo. Drugačije neće biti ni protiv Jadrana", rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Za razliku od Budve, Jadran ima ambicije...

"Znamo da je pobjeda potrebna Jadranu zbog pozicije za crnogorsko prvenstvo. Mi ćemo malo i promijeniti sastav, ali želja za trijumfom neće doći u pitanje", dodao je Pejaković.

Meč počinje u 19 časova.

Ostali parovi 20. kola

Danas

Jug - Medvešćak

Sjutra

Primorje - Primorac

Mladost - POŠK

Jadran ST - Triglav

Šibenik - Mornar

Bonus video: