Crnogorski vaterpolisti "slomili" Francuze serijom 5:0, za bronzu sa Španijom

Mlako je počela Crna Gora duel sa prvim rivalom na Evropskom prvenstvu, ali je u finišu treće i početkom posljednje četvrtine slomila otpor Fracnuza
129 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Murišić SP u Budimpešti, Foto: Beta/AP
Nikola Murišić SP u Budimpešti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.06.2018. 20:22h

Crnogorski vaterpolisti ostvarili su drugu pobjedu na Mediteranskim igrama, savladali Francusku 11:6 i izborili meč za medalju.

Protivnik u borbi za bronzu u nedjelju biće Španija.

Mlako je počela Crna Gora duel sa prvim rivalom na Evropskom prvenstvu, ali je u finišu treće i početkom posljednje četvrtine slomila otpor Fracnuza.

"Ova utakmica je bila još jedna priprema za najvažnije takmičenje. Francuzi su čvrsta ekipa, potkovana, ali ako budemo igrali ovako, sa dosta energije i ozbiljnosti, mislim da i na šampionatu Evrope ne bi trebalo da bude problema", rekao je Dragan Drašković.

Francuska je povela, a „ajkule“ imale problem u napadu, koji je selektor Gojković riješio oštrim kritikama.

Brzo je sve došlo na svoje, serijom 3:0, Crna Gora je preokrenula, ali se nije odlijepila, iako je Šćepanović imao nekoliko dobrih odbrana.

Razlog - loša realizacija igrača više. Od prvih šest golova, pet su naši vaterpolisti postigli iz igre, a jedan iz peterca, ne iskoristivši pet isključenja francuskih igrača.

Francuzi, koje vodi Nenad Vukanić, naš proslavljeni vaterpolista i bivši Gojkovićev saradnik u stručnom štabu naše selekcije, odigrali su hrabro i čvrsto, sa dosta samopouzdanja i sve do posljednjeg trenutka treće četvrtine bili u igri da ostvare pozitivan rezultat.

Meč je definitivno prelomio Bogdan Đurđić za nedostižnih 7:4, a golovima raspoloženog Nikole Murišića, te Aleksandra Radovića i Dragana Draškovića stekla velikih plus šest, na polovini posljednjeg perioda...

"Loše smo ušli u meč, tri četvrtine smo bili u egalu, ali nisu mogli da isprate naš tempo. Možemo bolje, moramo još da ih analiziramo. U dobroj smo seriji, umalo smo dobili i Srbiju, koja je bila u najjačem sastavu, tako da imamo dosta samopouzdanja pred završni dio priprema za Evropsko prvenstvo", kazao je Đuro Radović.

Crna Gora - Francuska 11:6

Taragona - ,,Akvatik centar“. Gledalaca: 20. Sudije: Injesta (Španija), Turkan (Turska). Isključenja: Crna Gora 5-1, Francuska 5 (2). Peterci: Crna Gora 3(1). Rezultat po četvrtinama: 2:1, 1:1, 4:2, 4:2.

CRNA GORA: Kandić, Brguljan, Sarić, Petković, Đ. Radović 1, A. Radović 2, Drašković 1, Đurđić 1, Popadić 2, Klikovac, Čučković 1, Murišić 3, Šćepanović (10 odrana).

FRANCUSKA: Garsau, Sudadije 1, Kanon 1, Pot 1, Kaz 1, Verno, Kruzija 2, Izdinski, Dino, Van Peperstret, Lepon, Fontani (5 odbrana i 2 peterca).

Bonus video: