Primorac želi nastavak serije

Primorac je nedavno savladao POŠK u gostima i to mu je bio prvi trijumf van Kotora ove sezone u regionalnom takmičenju.
52 pregleda 0 komentar(a)
Primorac, Foto: Radoje Milić
Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 02.03.2013. 13:41h

Primorac je u pretprošlom kolu preskočio Jadran na tabeli (sada ima pet bodova više) i ambicija je da do kraja regularnog dijela bude ispred velikog rivala kako bi crnogorsko prvenstvo dočekao sa što bolje pozicije.

Na putu ka tom cilju tim Veljka Uskokovića čeka teško gostovanje u Splitu, ekipi Mornara, timu koji nakon 16 kola ima isti broj bodova (18) kao i Kotorani.

"U dobroj smo seriji, nanizali smo nekoliko dobrih igara i rezultata. Bodovi iz Splita bi nam mnogo značili i vjerujem da uz timski duh možemo doći do tri boda", rekao je golman Primorca Uglješa Brguljan.

Primorac je nedavno savladao POŠK u gostima i to mu je bio prvi trijumf van Kotora ove sezone u regionalnom takmičenju.

"Mornar je moćan na svom bazenu, ali znamo da možemo da pobjeđujemo i u gostima. Pokazali smo to protiv POŠK-a u Makarskoj, a nadam se da takav rezultat možemo da ponovimo i večeras", dodao je Brguljan.

Jadran mora da pobijedi

Jadran danas dočekuje ekipu Triglava i mora da pobijedi, da bi ostao u trci sa Primorcem za što bolji plasman koji se iz Jadranske lige prenosi na domaće prvenstvo, ali i zbog podizanja atmosfere nakon niza poraza.

"U ovom periodu to je za nas praktično najbitnija utakmica i bez ikakvog kalkulisanja moramo da pobijedimo. Ne samo da bismo ostali u trci sa Primorcem, već i zbog teškog perioda bez pobjede koji smo imali u posljednje vrijeme. Zaista nam je potreban trijumf protiv Triglava od kojeg smo na njegovom terenu nesrećno izgubili sa golom razlike, tako da bi sada pobjeda na domaćem terenu imala višestruki efekat. Stoga mogu da garantujem da ćemo svi dati maksimum i potpuno koncentrisano odigrati ovaj meč za koji smo se dobro spremili", kazao je Jadranov reprezentativac, bek Radovan Latinović.

Ekipa sa Škvera će, izuzimajući Aleksandra Radovića, biti kompletna.

Parovi 17. kola

Danas

POŠK - Šibenik (18)

Mornar - Primorac (19.30)

Jadran HN - Triglav (19.30)

Sjutra

Budva - Medvešćak

Jug - Primorje

Bonus video: