Crna Gora izgubila od Srbije, odlučio Filipović 27 sekundi prije kraja

Naši vaterpolisti sjutra od 16.30 igraju protiv Portugala
8 komentar(a)
Đuro Radović, Foto: Waterpolo.hu
Đuro Radović, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 27.06.2018. 18:55h

Umorni od puta, pravo sa aviona u bazen i sjajan otpor Srbiji - crnogorski vaterpolisti porazom su otvorili mediteranski turnir, ali s obzirom na sve okolnosti rezultat je apsolutno očekivan.

Neočekivan je bio otpor koje su pružile “ajkule”, nakon što su u 14 i 30 doputovale u Taragonu, i to bez sedmorice zlatnih iz Budimpešte, četiri sata kasnije igrale sa prvim favoritom, koji je bio skoro kompletan, samo bez Andrije Prlainovića.

I pored toga, odluka je pala 27 sekundi prije kraja, kada je Filip Filipović pogodio za konačnih 6:5.

U prva dva perioda, momci Vlada Gojkovića odigrali su sjajnu odbranu, imali odličnog Kandića na golu, pa su primili samo jedan pogodak od napadački najjače ekipe na svijetu. Postigli su, međutim, samo dva, a mogli su mnogo više - pet puta su pogađali okvir gola.

Srpski “delfini” su u trećem periodu, zahvaljujući raspoloženom Dušanu Mandiću koliko-toliko pronašli ofanzivnu formu, ali je, na drugoj strani, Đuro Radović držao Crnu Goru u igri.

U posljednjih osam minuta, Srbija je ušla sa 4:3, očekivalo se da će slomiti otpor Crne Gore, ali su Marko Petković iz kontre i Bogdan Đurđić sa distance uveli meč u neizvjestan finiš - 5:5, minut i 40 do kraja.

“Ajkule” su imale napad, možda i za pobjedu, ali ga nisu iskoristile, da bi Filipović efektnim lobom odlučio još jedan derbi.

Crna Gora - Srbija 5:6 (1:1, 1:0, 1:3, 2:2)

Taragona - ,,Akvatik centar“. Gledalaca: 50. Sudije: Injesta (Španija) Stavridis (Grčka). Igrač više: Srbija 9-1, Crna Gora 7-2. Rezultat po četvrtinama, 1:1, 0:1, 3:1, 2:2.

CRNA GORA: Kandić (10 dbbrana), Brguljan, Sarić, Petković 1, Đ. Radović 2, A. Radović, Drašković, Đurđić 1, Popadić 1, Klikovac, Čučković, Murišić, Šćepanović.

SRBIJA: G. Pijetlović (5 odbrana), Manić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 1, Ubović, Aleksić, Jakšić, Filipović 1, Rašović 2, S. Mitrović (4 odbrane), B. Mitrović.

Bonus video: