Žrijeb za SP: Crna Gora sa Španijom i Grčkom

Tim Ranka Perovića baš i nije bio miljenik sreće u žrijebu, ali je moglo da bude i gore, pa da protivnik umjesto "furije" bude Mađarska
8 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Veselin Belojević
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Veselin Belojević
Ažurirano: 24.02.2013. 13:04h

Crnogorski vaterpolisti će na Svjetskom prvenstvu u Barseloni (19. jul - 4. avgust) igrati u grupi A sa Španijom, Grčkom i Novim Zelandom, odlučeno je na današnjem žrijebu u Kataloniji.

Žrijeb, dakle, nije prošao lagano za "ajkule", ali je mogao da bude i teži da je, na primjer, iz drugog šešira protivnik bila Mađarska.

Grčka je iz trećeg šešira stigla prije Rumunije, Australije i Sjedinjenih Američkih Država, dok je četvrti šešir bio najmanje interesantan - u njemu su, pored Novog Zelanda, bili i Južna Afrika, Kina i Kazahstan.

Grupa u kojoj je Crna Gora se ukršta sa grupom B u osmini finala, a u noj se nalaze Hrvatska, Kanada, SAD i Južna Afrika.

Situacija je jasna - ako tim Ranka Perovića ne podbaci u grupi i osvoji jedno od prva dva mjesta problema oko plasmana među osam najboljih ne bi smjelo da bude, jer bi tada rival u osmini finala bila vjerovatno Južna Afrika, najslabiji tim u grupi B.

"Možemo biti zadovoljni žrijebom. Jedino mi se ne dopada što smo dobili Španiju iz drugog šešira jer je domaćin Svjetskog prvenstva. Kao što sam rekao i u najavi žrijeba, sve ekipe moramo da pobijedimo ako želimo medalju, tako da je sada rano pričati o kalkulacijama. Otvoren nam je put do četvrtfinala, ali svaki meč u grupi i u osmini finala, ko god bio protivnik, mora da se shvati ozbiljno", rekao je za "Vijesti" Perović.

Svih 16 reprezentacija će se plasirati u osminu finala, gdje će se sastati prvoplasirani sa četvrtoplasiranim, odnosno ekipe koje osvoje druga i treća mjesta u svojim grupama.

GRUPA A: Crna Gora, Španija, Grčka, Novi Zeland.

GRUPA B: Hrvatska, Kanada, SAD, Južna Afrika.GRUPA C: Srbija, Mađarska, Australija, Kina.

GRUPA D: Italija, Njemačka, Rumunija, Kazahstan.

Raspored

22. JUL: CRNA GORA - Grčka

24. JUL: CRNA GORA - Španija

26. JUL: CRNA GORA - Novi Zeland

Mečevi osmine finala se igraju 28. jula, četvrtfinala su na programu dva dana kasnije.

Za prvi avgust su zakazane utakmice polufinala, a finale je dva dana kasnije.

PUT DO MEDALJE

OSMINA FINALA

25. 1A - 4B

26. 2A - 3B

27. 1B - 4A

28. 2B - 3A

29. 1C - 4D

30. 2C - 3D

31. 1D - 4C

32. 2D - 3C

ČETVRTFINALE

33. P G25 - P G30

34. P G27 - P G32

35. P G29 - P G26

36. P G31 - P G28

POLUFINALE

39. P G33 - P G34

40. P G35 - P G36

Bonus video: