Budvani moraju bez najboljih

Tim Draga Pejakovića je, dakle, blizu da ispuni cilj i plasira se među četiri najbolja, a ima ambiciju da do kraja pokuša da napadne trećeplasiranu Mladost, koja ima četiri boda i meč više
0 komentar(a)
Budva, Foto: Zoran Đurić
Budva, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.02.2013. 11:25h

Trebalo bi da se dogodi čudo do kraja regularnog dijela pa da Budva prokocka tri boda prednosti u odnosu na POŠK (ima i meč manje, kod kuće protiv Triglava) i izgubi 4. mjesto koje vodi na fajnl-for.

Tim Draga Pejakovića je, dakle, blizu da ispuni cilj i plasira se među četiri najbolja, a ima ambiciju da do kraja pokuša da napadne trećeplasiranu Mladost, koja ima četiri boda i meč više.

Pred večerašnje gostovanje splitskom Jadranu, i to u Makarskoj, Budvani ne žele da gledaju tabelu, već da nastave seriju dobrih rezultata. Posao će, međutim, biti otežan, jer u sastavu neće biti najiskusnijih - izostaće Nikola Vukčević, kapiten Milan Tičić i Damir Crepulja.

"Kao da smo ukleti! Najzad smo dostigli pravu formu, ušli u seriju pobjeda, ali opet desetkovani dočekujemo meč. Neće biti Vukčevića, Tičića i Crepulje, koji su povrijeđeni i prehlađeni, dok će Dragan Drašković putovati s ekipom, iako je prethodnih dana imao temperaturu. Svakako idemo da pobijedimo, svakako imamo kvalitet za to, ali treba imati u vidu da nismo kompletni i da nas čeka jako težak posao protiv dobre ekipe Jadrana", rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Kotorani za novi trijumf

Primorac je pobijedio u tri od četiri posljednja meča, pa je i realno da večeras na svom bazenu juriša na tri boda i protiv Medvešćaka, trenutno šestoplasirane ekipe na Jadranu.

"Ovo je dobar trenutak za nas i valjalo bi da ga iskoristimo. Mlada smo ekipa, nismo u situaciji da govorimo kako su bodovi sigurni, ali vjerujem da imamo kvalitet da pobijedimo Medvešćak", kazao je centar Kotorana Nikola Murišić.

Pitanje je da li će Primorac biti kompletan, jer će se dilema o nastupu Nikole Markovića otkloniti pred sam početak utakmice.

"Sa i bez Markovića nismo ista ekipa, on je najbolji strijelac i donosi nam kvalitet. Pobijedili smo bez njega POŠK, a koga nema bez njega se mora", jasan je Murišić.

Novljani opet protiv velikana

Poslije meča sa Primorjem na svom bazenu, ekipa sa Škvera igra protiv još jednog velikana - gostuje vječitom rivalu na Gružu. Derbi Jadrana i Juga je uvijek bio poslastica za sve ljubitelje vaterpola, međutim, ove godine je prevelika razlika u kvalitetu igrača...

"Ovaj meč nema rezultatski značaj, pošto zaista ne možemo da računamo da bilo šta možemo da uradimo u ovom trenutku u Dubrovniku protiv Juga. Zadatak ovih mladih igrača je da odigraju najbolje što mogu protiv najboljih vaterpolista na svijetu i da daju sve od sebe, kao što su to uradili protiv Primorja i da se ne izgubi velikom razlikom. Jedini imperativ, ipak, treba da im bude da odigraju najbolje što mogu, jer sigurno su svi jedva dočekali šansu da igraju protiv velikih vaterpolo imena", istakao je golman i kapiten Novljana, Miloš Šćepanović.

Parovi 15. kola

Danas

Primorac - Medvešćak (18)

Jug - Jadran HN (18)

Jadran ST - Budva (20.30)

Triglav - POŠK (19.30)

Šibenik - Mladost (19.45)

Primorje - Mornar (20.30)

Bonus video: