Jadran dočekuje lidera, Primorac u Makarskoj

Utakmica sa Primorjem ekipi sa Škvera u ovom trenutku jedino može značiti mogućnost dokazivanja bez iluzija o osvajanju bodova
0 komentar(a)
Ivan Krizman, Foto: Boris Pejović
Ivan Krizman, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.02.2013. 11:58h

Riječko Primorje, jedna od trenutno najjačih evropskih ekipa, gostuje danas Jadranu u okviru 15. kola Triglav Jadranske vaterpolo Lige.

Utakmica sa trenutnim liderom u regionalnom takmičenju ekipi sa Škvera u ovom trenutku jedino može značiti mogućnost dokazivanja bez iluzija o osvajanju bodova.

"Primorje je skup reprezentativaca Španije, Mađarske, Hrvatske... To je ekipa sa 14-15 vaterpolista koji su među najboljima u Evropi na pozicijama na kojima igraju, tako da je suvišno bilo šta pričati o njima. Ono što mi možemo obećati i što ćemo uraditi jeste da pružimo maksimum i da pokušamo da se najjače moguće suprotstavimo toj mašineriji", rekao je Ivan Krizman.

Hrvatski ljevoruki bombarder vjeruje da Novljani mogu favoritu makar da otežaju posao.

"Naša ekipa je sastavljena od mladih igrača koji tek treba da stvaraju ime u vaterpolu. Naravno, nama je dodatni motiv što igramo protiv tako jake ekipe, sa kojom smo se, za razliku od ove godine, prošle sezone ovdje borili za ulazak na fajnl-for Evrolige. Dakle, vrlo je nezahvalno iznositi očekivanja pred ovakav meč, a ja možda imam i motiv više jer mi je nekako uvijek posebni izazov igrati protiv svojih", kazao je Riječanin u redovima Jadrana.

Utakmica Jadran – Primorje počinje u 19.30 časova, a ulaz na bezen Instituta Igalo je slobodan kao i na svim ovogodišnjim Jadranovim mečevima.

Kotorani u Makarskoj

Za razliku od Jadrana, Primorac ima mnogo veće šanse da u ovom kolu dođe do tri boda, ali svakako mora da pokaže više nego što je bio slučaj u subotu protiv Budve u crnogorskom derbiju.

Kotorani danas gostuju POŠK-u, ali ne u Splitu, već u Makarskoj zbog problema sa grijanjem na bazenu u Poljudu.

"POŠK je favorit, jer je domaćin. Ali, ne želimo da se predamo unaprijed i znamo da imamo šanse da igramo protiv Splićana", rekao je Miljan Popović.

U prilog tome da je POŠK bliži trijumfu ide i stanje na tabeli - splitski sastav je trenutno na 5. mjestu sa 11 bodova više od desetoplasirane ekipe koju s klupe predvodi Veljko Uskoković.

"U regionalnom takmičenju jedino ne možete da se nadate bodovima protiv Juga i Primorja. U svim ostalim utakmicama šanse za pobjedu postoje. U pitanju je jako izjednačena liga, a vjerujem da možemo da dokažemo kvalitet na ovom gostovanju", dodao je Popović.

Najbolje plasirani crnogorski tim, Budva, neće danas igrati meč 15. kola protiv Triglava, već narednog četvrtka. Tako je, naime, odlučeno nakon molbe koju je uputio slovenački predstavnik.

Parovi 15. kola: POŠK - Primorac (19), Jadran HN - Primorje (19.30), Mornar - Jadran ST (20.30), Mladost - Jug (20.45), Medvešćak - Šibenik (20.45).

Četvrtak (28. februar): Budva - Triglav.

Bonus video: