POMOĆ ZA REALIZACIJU OBAVEZA IZ TAKMIČENJA

Vaterpolisti na prijemu kod ministra sporta: 50 hiljada eura za osvajače Svjetske lige

U ime ekipe koja je trijumfovala u Budimpešti, kod ministra Janovića su bili Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Dejan Lazović i Saša Mišić
139 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Janović i vaterpolisti, prijem Svjetska liga, Foto: Ministarstvo sporta
Nikola Janović i vaterpolisti, prijem Svjetska liga, Foto: Ministarstvo sporta
Ažurirano: 30.01.2019. 10:19h

Ministar sporta Nikola Janović najavio je danas da će Ministarstvo sporta podržati Vaterpolo i plivački savez Crne Gore sa 50 hiljada eura, neophodnih za realizaciju obaveza iz Svjetske lige.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva sporta, čestitajući im, briljantnu  pobjedu, kojom se, kako je rekao, danas diči i ponosi cijela Crna Gora, Janović je kazao da je "prijem u čast osvajača Svjetske lige, uz finansijsku podršku, najmanje što kao Ministarstvo sporta, u ime Vlade Crne Gore, može da uradi za najbolje crnogorske vaterpoliste, koji su našu državu nakon devet godina, ponovo popeli na pobjednički prijesto i vratili je tamo gdje joj je i mjesto, medju svjetske vaterpolo velesile”.

S obzirom na to da  je dio izabranika selektora Vladimira Gojkovića, otputovao u špansku Taragonu, na Mediteranske igre, na prijem kod ministra sporta došli su igrači koji će predstojeću pauzu iskoristiti da se odmore i što bolje pripreme, za najveći izazov koji ih očekuje ovog ljeta, a to je Evropsko prvenstvo u Barseloni - Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Dejan Lazović i Saša Mišić.

"Zahvaljujući na prijemu u Ministarstvu sporta, poručili su, u ime svojih saigrača, da im uz podršku države, pobjeda u Svjetskoj ligi daje snažan vjetar u jedra i obećali da će na predstojećem Evropskom prvenstvu, dati sve od sebe da obraduju Crnu Goru jednom od medalja“, navodi se u saopštenju.

Pored Ivovića, Janovića, Lazovića i Mišića, prijemu su prisustvovali i predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Dejan Bajić i v.d. direktora saveza Radovan Milinić, koji su "ministru Janoviću zahvalili na izdašnoj podršci, lično mu čestitajući novi  Zakon o sportu,  koji je Skupština Crne Gore usvojila na jučerašnjem zasjedanju. uvjereni da će, nova zakonska rješenja dati snažan podstrek razvoju crnogorskog sporta“.