Primorac dočekuje Budvu

Primorac i Budva se sastaju četvrti put ove sezone, u momentu kada se praktično „lomi” sezona u Jadranskoj ligi
0 komentar(a)
Budva - Primorac, Foto: Zoran Đurić
Budva - Primorac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.02.2013. 12:02h

Primorac i Budva se sastaju četvrti put ove sezone, u momentu kada se praktično „lomi” sezona u Jadranskoj ligi.

U prethodna tri duela je već sve viđeno (po jedna pobjeda na obje strane i remi), a u ovom trenutku oba tima imaju ciljeve u Jadranskoj ligi, koji garantuju veliku bitku - Kotorani žele da sezonu završe ispred velikog rivala Jadrana (trenutno imaju bod manje), a Budva da sačuva 4. mjesto koje je vodi na fajnl-for.

"Svaki crnogorski derbi je težak, a rekao bih da je Budva u ovom trenutku u boljoj formi i da je favorit. Ipak, i mi smo vezali dvije pobjede, vratili samopouzdanje i vjerujem da imamo šanse", rekao je kapiten Primorca Marko Gopčević.

Primorac je u srijedu savladao Šibenik u Kotoru sa 16:12. Sa tako visokim brojem golova teško da bi mogao da parira Budvanima.

"Svakako da nas čeka drugačija utakmica nego što je bila ona sa Šibenikom. Budvu ne možemo da pobijedimo samo napadom, već je potrebno da odbrana bude na mnogo višem nivou. Svakako očekujem tvrd meč i nadam se pobjedi", dodao je Gopčević.

Crepulja: Mi se pitamo

Budvani, s druge strane, idu u Kotor poslije očekivanog poraza od Primorja.

"Nije nas poremetio taj poraz, jer se Primorju gotovo nemoguće suprotstaviti. Mislim, ipak, da smo dobro odradili taj meč, naravno koliko nam je bilo dozvoljeno", kazao je ljevoruki napadač Budve Damir Crepulja.

Iz oba kluba su u jednom složni - Budva je favorit.

"Favoriti jesmo, ali oni ne pobjeđuju uvijek. Tako je to u sportu. Ova utakmica nam je jako bitna u borbi za fajnl-for, jer imamo svega tri boda više od POŠK-a koji je na 5. mjestu. Primorac je mnogo neugodan kod kuće, bio sam igrač kotorskog tima i znam dobro koliko je protivnicima teško da igraju na tom bazenu. Uprkos toj činjenici, mislim da je sve do nas", ako odigramo kako možemo siguran sam u pobjedu. Sve zavisi isključivo od naše igre - zaključio je Crepulja.

Novljani kod imenjaka

Poslije poraza na svom bazenu od Mladosti, vaterpolisti Jadrana gostuju splitskom imenjaku. Ekipa sa Škvera je protiv Jadrana iz Splita u prvom dijelu regionalne lige slavila na svom bazenu rezultatom 11:8, ali je tada za Novljane čak sedam golova postigao Aleksandar Radović, koji zbog operacije ramena neće nastupati do kraja sezone. Međutim, Novljani su u Split otputovali sa optimizmom.

"Splitski Jadran je jedna od ekipa koja je ove godine na našem nivou i u tim mečevima moramo da tražimo neophodne bodove. Naravno da nije nikome lako nanijeti poraz na njegovom bazenu, ali mislim da ima nade. Dobro smo se spremili i ono što raduje je da smo u porazu od Mladosti igrali na zavidnom nivou. Ako popravimo neke stvari, uz maksimalnu ozbiljnost i zalaganje možemo da ostvarimo dobar rezultat u Splitu", istakao je kapiten Novljana Miloš Šćepanović, koji je na utakmici protiv Mladosti zabilježio 12 odbrana.

Danas

Primorac - Budva (17.30)

Jadran Split - Jadran HN (19)

Medvešćak - POŠK (18)

Šibenik - Jug (19)

Primorje - Mladost (19.30)

Triglav - Mornar (19.30)

Bonus video: