Nemoguća misija za Budvane

Nemoguća misija jer Budva igra protiv Primorja, ekipe koja je pobijedila u svih 12 mečeva ove sezone u regionalnom takmičenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2013. 11:43h

Serija od tri vezane pobjede Budve u Jadranskoj ligi prekinuta je u subotu remijem protiv POŠK-a, a večerašnji meč sa Primorjem kod kuće spada u one duele u kojima Budvani teško da mogu čemu da se nadaju...

Razlog je snaga Riječana i učinak koji im garantuje lidersku poziciju - sastav Ivana Asića je ostvario svih 12 pobjeda do sada u regionalnom takmičenju.

"Igramo protiv tima koji sigurno ima najjaču ekipu u Jadranskoj ligi, a mogu slobodno da kažem i u Evropi, bez obzira na to što Riječani ne igraju Ligu šampiona. Znamo da nas čeka težak posao, to ne mijenja ni činjenica da smo domaćini", rekao je golman Budve Dejan Lazović i najavio da je njegov tim okrenut utakmici sa Primorcem u subotu.

"U suštini ova utakmica nam je najbolja priprema za subotu i derbi protiv Primorca u Kotoru. Primorje je moćan rival, a mi nemamo pravo da prijetimo ekipi takvih mogućnosti. Ipak, obećavamo veliku borbu, uradićemo sve da namučimo protivnika", dodao je Lazović.

Novljani ne prijete "žapcima"

Novljani u meč protiv Mladosti ulaze poslije poraza od vječitog rivala Primorca, ali i desetkovani povredama. Osim već duže odsutnog Aleksandra Radovića koji neće igrati do kraja sezone, protiv Zagrepčana neće nastupiti ni Bojan Baničević i Stefan Pješivac.

"Mladost je rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone pokazala da je jako ozbiljna ekipa. Uz plejadu mlađih igrača, Zagrepčani imaju jednog od najboljih golmana na svijetu Josipa Pavića i rumunskog centra Kozmina Radua. Zato je uloga favorita na njihovoj strani, ali mi, iako desetkovani, u ovaj meč ulazimo spremni da pobijedimo. I da smo kompletni protiv Mladosti bi bilo teško, ali mislim da smo u odličnoj formi i da bi to mogla biti prava vaterpolo predstava", rekao je Jovan Sarić.

Uskoković: Očekujem tri boda

Primorac je u petak protiv Jadrana u bokeljskom derbiju slavio nakon skoro četiri mjeseca, a meč sa Šibenikom je, gledajući tabelu, jedan od rijetkih u kojem je mladi tim Veljka Uskokovića favorit.

"Moramo da budemo oprezni, bez obzira na to što je Šibenik posljednji na tabeli. Ne smijemo da dozvolimo sebi loš dan, mislim da sve zavisi od nas. Šibenik ima kvalitet, ali pitanje pobjednika ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Definitivno je da smo podigli formu u odnosu na neke prethodne susrete. Duel sa Jadranom nam je bio važan jer je označio početak drugog dijela Jadranske lige i vjerujem da ćemo se dokazati u neizvjesnim utakmicama koje nas očekuju", istakao je Uskoković.

Parovi 13. kola: Budva - Primorje (18), Primorac - Šibenik (18), Mornar - Jug (19), Jadran HN - Mladost (19.30), Triglav - Medvešćak (19.30), POŠK - Jadran Split (20.30).

Galerija

Bonus video: