Derbi Boke u Kotoru: Primorac dočekuje Jadran

Jedinu pobjedu još od oktobra prošle godine, Primorac je ostvario baš protiv najvećeg rivala Jadrana
1 komentar(a)
Radovan Latinović, Foto: Boris Pejović
Radovan Latinović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2013. 12:11h

Jedinu pobjedu još od oktobra prošle godine, Primorac je ostvario baš protiv najvećeg rivala Jadrana.

Bilo je to 9. decembra u revanšu finala Kupa Crne Gore, ali je i taj trijumf (7:6) bio kao poraz, jer su Novljani uzeli trofej.

Sada, sastav Veljka Uskokovića večerašnji (18 časova) derbi sa timom sa Škvera vidi kao šansu da se konačno prekine post u Jadranskoj ligi i tako počne bijeg sa dna, jer je Primorac trenutno 10. na tabeli sa svega šest bodova...

"Mislim da je ovo pravi momenat da se prekine loša serija u kojoj se već duže nalazimo. Utakmice sa Jadranom su uvijek veliki motiv, riječ je o derbiju koji tjera igrača da pruži maksimum. Zbog samog rivalstva, ali i situacije u kojoj se nalazimo, čeka nas težak zadatak, ali vjerujem da imamo kvalitet da osvojimo tri boda", rekao je reprezentativac iz Primorca Nikola Marković.

Kotorani, dakle, ne žele da taktiziraju.

"Naša obaveza je da idemo na trijumf. Igramo pred svojom publikom, to je olakšavajuća okolnost i valjda je došao trenutak da se vratimo na pobjednički put. Nakon nekoliko mečeva smo konačno i kompletni, što je takođe jako bitno", naglasio je Marković.

U tri međusobna duela ove sezone Novljani su bili bolji dva puta.

"I u finalu Kupa smo vidjeli da je Primorac mnogo bolji nego na početku sezone, a upravo činjenica da smo mi uzeli taj trofej će Kotoranima biti dodatni motiv da osvoje tri boda. Mi smo bez Saše Radovića, to je ogroman hendikep do kraje sezone, tako da će biti zaista teško", smatra Radovan Latinović.

Bek Jadrana i reprezentacije ističe da je uvijek teško prognozirati pobjednika u bokeljskom derbiju.

"U ovakvim utakmicama odlučuje bukvalno jedan detalj. Zato jedino može da se obeća borbenost i neizvjesnost do samog kraja", zaključio je Latinović.

Ostali parovi 12. kola (sjutra)

POŠK - Budva

Jadran Split - Jug

Šibenik - Primorje

Triglav - Mladost

Medvešćak - Mornar

Bonus video: