Mišić: Crna Gora ima na koga da računa

"Plasman na finalni turnir ne smije da donese euforiju, ali nam je sada samopouzdanje ogromno. Dva puta smo pobijedili olimpijskog šampiona, nadigrali ga i to nije slučajnost", kazao je Mišić...
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2013. 16:48h

Crnogorska vaterpolo reprezentacija je u ovoj akciji (meč sa Turskom, potom i protiv Hrvatske) lansirala i novog centra - u pitanju je Saša Mišić.

Neko nepisano pravilo je da se protiv Hrvata malo koji sidraš naigra zbog snage bekova "barakuda", ali je Mišić, kao i cijela ekipa, odradio veliki posao u oba pravca.

"Pokazali smo da Crna Gora ima na koga da računa", rekao je Mišić.

Po njemu, najvažniji je način na koji su se „ajkule” suprotstavile olimpijskom šampionu.

"Plasman na finalni turnir ne smije da donese euforiju, ali nam je sada samopouzdanje ogromno. Dva puta smo pobijedili olimpijskog šampiona, nadigrali ga i to nije slučajnost. Sada nas Hrvati nisu potcijenili. Nakon što smo ih razbili u Zagrebu, željeli su da se osvete, jer ih je taj poraz sigurno zabolio. Ipak, dokazali smo da u bazenu nema pravila, da srce može da pobijedi sve", ističe 25-godišnji Mišić koji vjeruje da je Crna Gora i dalje u vrhu svjetskog vaterpola.

"Po meni, Hrvatska i Srbija su favoriti za medalju u Barseloni, ali smo i mi u krugu ekipa koje mogu da se bore za odličje. Na ljeto ćemo biti još jači, nadam se da će se oporaviti Saša Radović, vratiće se i braća Janović. Uz starosjedioce i nas mlađe koji želimo da se dokazujemo, Crna Gora ima kvalitet da se nosi sa svima. I da se ne plaši nikog".

Momak koji je za Crnu Goru nastupao 2009. na Mediteranskim igrama nedavno je bio blizu da zaigra za Srbiju, ali...

"Dobio sam poziv Srbije i prihvatio da igram za tu reprezentaciju. Taman kada sam dao riječ Dejanu Udovičiću, pozvala me je Crna Gora za koju sam želio da igram. Ipak, nisam mogao da pogazim riječ, samo je to bio problem. Onda se u Srbiji desilo šta se desilo - Udovičić je smijenjen, sve se promijenilo. Istog trena sam zvao selektora Ranka Perovića i pojasnio da je moja odluka konačna - da želim da igram za Crnu Goru", dodao je centar Debrecina, koji je do prošle godine nastupao za Makedoniju.

Galerija

Bonus video: