Velika pobjeda vaterpolista nad Hrvatskom, finalni turnir na vidiku

Sve što je borbenom timu Ranka Perovića potrebno je da u preostala dva kola dobije makar jedan meč. Ako ne uspije da slavi u Grčkoj, imao bi zicer protiv Turske na svom bazenu...
50 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2013. 19:35h

Kalkulacije su ostavljene po strani, Crna Gora nijednom nije ni pomislila da taktizira protiv Hrvatske i za to je nagrađena - trijumfom od 6:5 protiv aktuelnog olimpijskog šampiona "ajkule" su gotovo sigurno obezbijedile plasman na finalni turnir Svjetske lige.

Sve što treba je da slave u jednom od posljednja dva meča u grupi, protiv Grčke u gostima ili Turske kod kuće. U nekoj varijanti, i bod iz ta dva susreta bi bio dovoljan...

Nije, međutim, prolaz na finalni turnir ono što treba najviše da se slavi. Više od plasmana među osam najboljih mora da se istakne podatak da je Crna Gora upoznala i neke nove asove - u prvom redu mladog Miljana Popovića, momka koji je protiv Grčke u novembru 2012. debitovao za nacionalni tim, a sinoć odigrao kao da ima makar stotinu utakmica u kapici reprezentacije.

Vaterpolo reprezentacija je opet vratila i publiku na tribine - bazen u Kotoru je bio krcat, domaćin je imao istinskog igrača više u navijačima koji su opet jasno stavili do znanja koga obožavaju - poznatom pjesmom "Šćepo majstore” ispratili su svaku od 12 odbrana svemoćnog Miloša Šćepanovića.

Možda su mnogi na bazen došli i da vide kakav to tim imaju "barakude", ali malo šta su ponudili Sandro Sukno, Andro Bušlje, Nikša Dobud... Malo, jer se pitala Crna Gora demonstrirajući paklenu odbranu koja je protivnika čak 25 minuta držala na svega dva pogotka...

Meč je, inače, prelomljen početkom treće četvrtine kada je Crna Gora u tri napada stvorila razliku koja je bila nedostižna - pogocima Popovića, Luke Sekulića i Predraga Jokića "ajkule" su za samo dva minuta i 11 sekundi optišle na plus tri (5:2), pa sastav Ivice Tucaka više nije imao šansi.

Ipak, pad crnogorskih vaterpolista u posljednjoj četvrtini mogao je skupo da ih košta, jer je Hrvatska imala i posljednji napad za remi, ali je Paulo Obradović (uz golmana Josipa Pavića, najbolji pojedinac u Hrvatskoj) potopio loptu i slavlje je moglo da počne, jer je olimpijski šampion ostao na dnu bazena.

Ali, slavilo bi se i da je osvojen bod, jer bi i na taj način bila širom otvorena vrata finalnog turnira.

Na kraju, u moru ovacija i pjesmi našim vaterpolistima, ovacije je dobio i Anđelo Šetka, hrvatski reprezentativac koji je ostao u odličnim odnosima s navijačima Primorca.

Rezultati: Crna Gora - Hrvatska 6:5, Turska - Grčka 4:15.

1. Crna Gora 4 4 0 44:28 12

2. Grčka 4 2 2 53:26 6

3. Hrvatska 4 2 2 41:29 6

4. Turska 4 0 4 13:68 0

Crna Gora - Hrvatska 6:5 (1:1, 1:1, 3:0, 1:3)

Kotor - Bazen "Nikša Bućin". Gledalaca: 1.300. Sudije: Borel (Španija), Naumov (Rusija). Igrač više: Crna Gora 6 (1), Hrvatska 8 (2).

Crna Gora: Lazović, Šćepanović (12 odbrana), Brguljan 1, Pasković, Petrović, Latinović, Popović 1, Drašković, Sekulić 1, Ivović 2, Mišić, Klikovac, Jokić 1.

Hrvatska: Pavić (11 odbrana), Bijač, Lončar, Paškvalin, Marković, Joković 1, Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno 1, Dobud, Šetka 1, Obradović 2.

Galerija

Bonus video: