Petrović: Samo Hrvatska u mislima

"Sjutra smo apsolutni favoriti, ali ne treba na utakmicu sa Turskom da gledamo kao na rutinsko odrađivanje posla", rekao je bek „ajkula” Antonio Petrović
81 pregleda 4 komentar(a)
Antonio Petrović, Foto: Zoran Đurić
Antonio Petrović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.01.2013. 10:26h

Crnogorski vaterpolisti su se okupili juče u Kotoru, a danas kreću u Istanbul na meč koji će, ako se ne desi novo svjetsko čudo, biti samo odrađivanje posla - „ajkule” čeka duel sa Turskom, autsajderom u grupi u kojoj su još i Hrvatska i Grčka.

S obzirom na to da je kvalitet Turske blago rečeno skroman, jasno je da tim Ranka Perovića ovaj dvoboj vidi kao pripremu za okršaj koji slijedi u subotu kada u Kotor dolazi Hrvatska.

Utakmica sa „barakudama” će ujedno biti i prva meč lopta za Crnu Goru da obezbijedi plasman na finalni turnir.

"Sjutra smo apsolutni favoriti, ali ne treba na utakmicu sa Turskom da gledamo kao na rutinsko odrađivanje posla. Naprotiv, potrebna je ozbiljnost, jer ćemo se kroz taj meč što bolje pripremiti za Hrvatsku. To je utakmica koja nas interesuje već mjesecima unazad", rekao je bek „ajkula” Antonio Petrović.

As italijanske Savone priznaje da je finalni turnir realnost u ovom trenutku, ali je i zamolio javnost da ne vrši veliki pritisak na izmijenjenu i bitno podmlađenu ekipu.

"Svi težimo ka istom cilju, to je da odemo na finalni turnir. Nakon pobjede protiv Hrvatske u Zagrebu prolaz je i realan. Ipak, ovo je dosta mlada ekipa i ona još ne zna da funkcioniše kada je pod pritiskom. Vidjelo se to i u utakmici sa Grčkom u Budvi, tako da joj taj teret ne treba, jer je samo sputava", jasan je Petrović.

Pritisak, međutim, veći ili manji, mora da bude prisutan, jer bi pobjeda nad Hrvatskom u subotu završila priču oko putnika na finalni turnir.

Crnoj Gori bi u nekoj varijanti odgovarao i poraz sa manje od tri razlike (u prvom meču je slavila sa 13:10), ali u tom slučaju ne bi smjela da izgubi od Grčke u gostima.

"Ovaj duel sa Hrvatskom će biti sigurno mnogo teži od onog u Zagrebu. Tada nas je protivnik potcijenio na startu meča i kada je vidio da nema šale, već je bilo kasno. Sada je situacija drugačija, ali i mi možemo da budemo još bolji", kaže Petrović, koji je i pozdravio dolazak centra Saše Mišića.

"Mišić je odličan igrač i biće pojačanje na poziciji centra. Poznajem ga, igrali smo zajedno na Mediteranskim igrama u Peskari i nemam dilemu da smo sa njim dobili kvalitetnu opciju na dva metra", dodao je Petrović.

U nacionalnom timu je ponovo i Predrag Jokić, koji nije bio na spisku za mečeve sa Hrvatskom i Grčkom, ali nema Uroša Čučkovića koji je obolio od mononukleoze.

"Svi znamo kakav je Peđa igrač i mnogo će nam značiti. Žao mi je što Čučković nije sa nama, u prva dva meča je odradio veliki posao. Nažalost, sada nije tu. Želim mu brz oporavak i nadam se da će brzo opet zaigrati" zaključio je bivši prvak Evrope s Primorcem.

Ivović i Šćepanović odmaraju za subotu

Danas će s podgoričkog aerodroma u Istanbul krenuti 11 igrača, s tim što će se ostatku ekipe u glavnom gradu Turske pridružiti Vjekoslav Pasković, inače član Galatasaraja...

Selektor Ranko Perović je odlučio da za sjutrašnji meč ne računa na Miloša Šćepanovića i Aleksandra Ivovića i oni neće ni putovati na ovo gostovanje kako bi odmorili za (neuporedivo važniju) utakmicu sa Hrvatskom.

Sa prvobitnog spiska je otpao i Darko Brguljan, koji nije dobio dozvolu kluba Al Itihada iz Saudijske Arabije da dođe na pripreme, kao i golman Aleksandro Kralj zbog bolesti.

U sastavu za meč u Istanbulu su: Dejan Lazović, Antonio Petrović, Predrag Jokić, Dragan Drašković, Luka Sekulić, Vjekoslav Pasković, Draško Brguljan, Miljan Popović, Saša Mišić, Nikola Marković, Radovan Latinović i Filip Klikovac.

Bonus video: