Arhivirana i "furija", Crna Gora za trofej sa Mađarskom

"Ajkule" su treći put u finalu Svjetske lige. U prethodna dva finala, Crna Gora je pobijedila Hrvatsku (8:7), na završnom turniru u Podgorici 2009. godine, dok je godinu kasnije u meču za trofej poražena od Srbije, u Nišu, sa 14:10, nakon boljeg izvođenja penala...
51 pregleda 21 komentar(a)
Crna Gora - Španija, vaterpolo, Foto: Fina.org
Crna Gora - Španija, vaterpolo, Foto: Fina.org
Ažurirano: 22.06.2018. 19:06h

Treći put u istoriji, crnogorski vaterpolisti igraće u finalu Svjetske lige - izabranici Vladimira Gojkovića su u polufinalu porazili Španiju 10:8, pa će se u subotu veče (19.45 sati) za trofej boriti protiv Mađarske, domaćina završnog turnira koji se igra u Budimpešti.

Mađari su u prvom polufinalu porazili Japan 11:9, pa će ponovo na megdan Crnoj Gori, koja je dobila međusobni duel u grupi sa 12:9. Naša selekcija u Budimpešti ima maksimalan učinak, jer je osim Španije i Mađarske savladala i Japan (14:8), Australiju (10:8) i Kazahstan (14:6).

U prethodna dva finala Svjetske lige, Crna Gora je pobijedila Hrvatsku (8:7), na završnom turniru u Podgorici 2009. godine, dok je godinu kasnije u meču za trofej poražena od Srbije, u Nišu, sa 14:10, nakon boljeg izvođenja penala...

Španija, koja ima tri srebra u Svjetskoj ligi, nijednom nije vodila u duelu sa "ajkulama", ali duel je odlučen u drugoj polovini meča, prvenstveno u trećoj četvrtini, u kojoj je naša selekcija stigla do velika tri gola prednosti, prvo na 7:4, a naročito kada je Aleksandar Ivović je kontre pogodio za 8:5, šest sekundi prije kraja dionice, nakon što Španci nijesu iskoristili svoju kontru da smanje na 7:6.

Sa dva uzastopna gola, Španija je priprijetila u posljednjoj četvrtini, kada je prišla na 9:8, minut i 34 sekunde prije kraja, ali je u narednom napadu sve dileme otklonio Bogdan Đurđić, golom za 10:8, na 70 sekundi prije kraja susreta...

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Đuro Radović sa četiri gola iz isto toliko šuteva, dok su po dva gola postigli Mlađan Janović i Aleksandar Ivović i Bogdan Đurđić.

U španskoj selekciji najbolji je bio Felipe Perone sa tri gola.

Crna Gora - Španija 10:8 (3:2, 2:2, 3:1, 2:3)

Budimpešta - Bazen "Duna arena". Sudije: Vojvodin (Rusij), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 8 (4), Španija 12 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1), Španija 1 (1)

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan, Banićević, Petković, Vidović, Đ. Radović 4, M. Janović 2, Đurđić 2, Ivović 2, Mišić, Drašković, Spaić, Kandić.

Španija: Pinedo, Munariz 2, Granados, Del, Kabanjas 1, Larumbe, Fernandez, Espanjol, Taul 1, Perone 3, Maljark 1, Bustos, Behar.

Bonus video: