Gojković: Možemo da igramo sa Špancima

91 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Vaterpolisti Crne Gore, Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 21.06.2018. 20:10h

Komentarišući pobjedu protiv Kazahstana (14:6), u četvrtfinalu završnog turnira Svjetske lige u Budimpešti, selektor vaterpolista Crne Gore Vladimir Gojković je istakao da je prije meča bilo jasno da je Crna Gora bolja od Kazahstana.

"To smo i opravdali. Imali smo dobar pristup. Već sredinom treće četvrtine smo riješili utakmicu, tako da smo imali prostora da odmorimo malo igrače, i da rotiramo malo više. Dosta je naporno, igra se već četvrti dan bez prestanka", kazao je Gojković.

Rival u polufinalu, Španija (petak u 19.45 časova) nije nepoznanica za našu selekciju.

"Uvijek igraju na isti način, igraju brži vaterpolo od svih nas. Pokazali su da su dobra selekcija iako im je veliki broj igrača bio sa Barselonetom na završnom turniru Lige šampiona. Pobijedili su Hrvatsku, savladali Australiju u meču koji je dosta dugo bio u egalu. Možemo da igramo sa njima, kad smo došli do ove faze želimo da slavimo i plasiramo se u finale", dodao je naš selektor.

Vladan Spaić je kazao da je Crna Gora nakon tri pobjede u grupi dobila lakšeg rivala u četvtrfinalu i to na kraju i iskoristila.

"Nijesmo krenuli kako smo planirali, međutim u drugom dijelu smo zaigrali našu igru, napravili veliku prednost i iskoristili da odmorimo neke iskusnije igrače, i igrače koji su više igrali odmorimo za polufinale. Španija je uvijek jedan od favorita za medalju, kako ovdje tako i na Evropskom prvenstvu čiji su oni domaćini u julu. Izuzetno ozbiljna ekipa, ali mi imamo svoje kvalitete, vjerujemo u sebe i nadamo se povoljnom rezultatu", kazao je Spaić.

Marko Petković je istakao da je naša selekcija "odigrali djelimično dobru utakmicu protiv Kazahstana".

"Bilo je dosta padova u igri, dosta grešaka koje moramo da ispravimo ako mislimo da slavimo u polufinalu. Do kraja meča smo uspjeli da napravimo veću razliku, neki stariji igrači koji su do sada imali veću potrošnju su uspjeli da odmore, imaćemo više od 24 sata da se oporavimo za polufinale. Špance jako dobro poznajem, dugo igraju zajedno, što kroz reprezentaciju, što kroz klub. Jako brza ekipa, požrtvovana. Očekujem jako dobru i interesantnu utakmicu sjutra i nadam se pobjedi", poručio je Petković.

U drugom polufinalu sastaće se Mađarska i Japan. Mađari su pobijedili Hrvatsku, nakon peteraca, 10:8 (regularni dio meča je završen 6:6), dok su Japanci napravili senzaciju i bili bolji od Sjedinjenih Američkih Država 11:10.

Bonus video: