Budva savladala Mornar u Splitu

Budvani lako izašli na kraj sa Splićanima i vratili se na treće mjesto na tabeli regionalnog takmičenja...
1 komentar(a)
Budva, Foto: Zoran Đurić
Budva, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.01.2013. 20:34h

Budva je lako prošla potencijalno teško gostovanje u Splitu - crnogorski vicešampion je savladao Mornar u Poljudu rezultatom 12:8 u zaostalom meču 10. kola Jadranske lige.

Budvani su dominirali od starta, poveli sa 5:1, i tu prednost bez većih problema sačuvali do kraja. Splićani su u nekoliko navrata prišli na minus dva, ali je to bilo sve.

Tim Draga Pejakovića se ovom pobjedom vratio na treće mjesto Jadranske lige, odmah iza nedodirljivih Primorja i Juga...

"Zadovoljan sam, jer smo dominirali, otvorili smo utakmicu igrom kao iz udžbenika. Poveli smo sa 5:1, potom je vjerovatno malo došlo i do opuštanja, ali tri boda nisu došla u pitanje. Prije utakmice sam govorio da je ovo teško gostovanje, ali je činjenica da Mornar ne igra u skladu s kvalitetom u ovom trenutku, bilježi mnogo slabije rezultate nego što bi po kvalitetu trebalo da bude", rekao je za "Vijesti" trener Budve Drago Pejaković.

Mornar - Budva 8:12 (2:5, 3:2, 2:3, 1:2)

Split - Bazen u Poljudu. Gledalaca: 200. Sudije: Savinović (Dubrovnik), Ivanovski (Herceg Novi). Igrač više: Mornar 6 (2), Budva 6 (3). Peterci: Mornar 2 (2), Budva 1 (1).

Mornar: Anić (četiri odbrane), Burić, Marinić-Kragić, Čorušić 2, Kalebić, Lozina, Jerković 2, Bujas, Čagalj 1, Butić 2, Marelja, Matutinović 1, Ban, Ćalić.

Budva: Lazović (15 odbrana), Vukmirović 1, Crepulja 1, Konatar, Ćetković 1, Tičić 1, Lobov 1, Kruzija 3, Vukčević, Mitrović, Ivančević 1, Drašković 2, Edvards 1, Rouč.

Bonus video: