Crna Gora lako sa Kazahstanom, sa Španijom za finale

u četvrtfinalu završnog turnira u Budimpešti, izabranici Vladimira Gojkovića su bili ubjedljivi protiv Kazahstana sa 14:6
95 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Kazahstan, Foto: Fina.org
Crna Gora - Kazahstan, Foto: Fina.org
Ažurirano: 21.06.2018. 16:32h

Prema očekivanjima, vaterpolisti Crne Gore bez problema su izborili plasman u polufinale Svjetske lige - u četvrtfinalu završnog turnira u Budimpešti, izabranici Vladimira Gojkovića su bili ubjedljivi protiv Kazahstana sa 14:6.

Crna Gora će u polufinalu, u petak igrati, igrati sa Španijom, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Australije 9:4.

"Ajkule" za sada imaju maksimalan učinak u Budimpešti, pošto su u grupi redom porazili Japan (14:8), Mađarsku (12:9) i Austraiju (10:8)..

U duelu naravnopravnih rivala, Crna Gora je već u prvoj četvrtini povela 5:1 i tada je bilo jasno da će na kraju biti samo pitanje razlike kojom će se meč završiti u korist naše selekcije.

Kazahstan je jedini otpor pružio u drugoj dionici, koja je završena 2:2, ali je Crna Gora treću riješila u svoju korist 5:1 za ubjedljivih 12:5.

Najveću prednost na meču, "ajkule" su imale na pet minuta prije kraja, kada je Aleksandar Ivović, svojim trećim golom na meču, pogodio za 14:5...

Crnogorsku selekciju do pobjede vodio je Aleksandar Ivović sa tri gola, po dva su postigli Mlađan Janović, Draško Brguljan, Bogdan Đurđić i Vladan Spaić, a po jedan Dragan Drašković, Saša Mišić i Stefan Vidović.

U kazahstanskoj reprezentaciji po dva puta u listu strijelaca upisali su se Mihail Rudaj i Rustam Ukumanov.

U preostala dva četvrtfinalna duela danas se sastaju Mađarska - Hrvatska (18:15) i Japan – SAD (19.45).

Crna Gora - Kazahstan 14:6 (5:2, 2:2, 5:1, 2:1)

Budimpešta - Bazen "Duna arena". Sudije: Šekeli (Mađ), Stankevič (SAD). Igrač više: Crna Gora 9 (5), Kazahstan 11 (3). Peterci: Crna Gora 2 (2).

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan 2, Banićević, Petković, Vidović 1, Đuro Radović, Mlađan Janović 2, Đurđić 2, Ivović 3, Mišić 1, Drašković 1, Spaić 2, Kandić.

Kazahstan: Lipilin, Medvedev, Ahmetov, Pilipenko, Aubakirov 1, Šmider, Šakenov 1, Godojanjuk, Ukumanov 2, Rudaj 2, Manafov, Verdeš, Šlemoj.

Bonus video: