Jadran čeka POŠK, Primorac gostuje Jugu

Novljani u meč sa Splićanima ulaze poslije duela sa Mornarom i Budvom, u kojima su ostvarili polovičan uspjeh.
105 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Sarić, Foto: Vesko Belojević
Jovan Sarić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.01.2013. 12:09h

Božićna i novogodišnja pauza je završena, Jadranska vaterpolo liga nastavlja se danas sa četiri utakmice 10. kola.

„U akciji” će biti dva najveća crnogorska kluba - Jadran u Igalu dočekuje POŠK, dok Primorac gostuje jednoj od najboljih ekipa u Evropi, dubrovačkom Jugu.

Novljani u meč sa Splićanima ulaze poslije duela sa Mornarom i Budvom, u kojima su ostvarili polovičan uspjeh.

"Mislim da poraz od osam golova razlike od Budvana nije bio realan. Jesu oni na papiru bolji od nas, ali sigurno ne u toj mjeri, stoga moramo da se trgnemo i da ne dozvolimo da nam se ponovi takva igra. Protiv POŠK-a moramo ponoviti izdanje koje smo pokazali i protiv njihovih sugrađana iz Mornara, jer su to ekipe protiv kojih moramo da idemo na pobjedu. U ovoj ligi niko osim Juga i Primorja nije favorit protiv nas na našem bazenu", poručio je Jovan Sarić.

Napadač sa Škvera ističe da je pauza dobro iskorišćena.

"Moramo dobro da se koncentrišemo na meč, ne smijemo da dozvolimo da nas omete euforija poslije praznika i osvojenog Kupa. Radili smo dobro prethodnih dana, sagledali smo gdje smo griješili i šta moramo da ispravimo. Ako se budemo držali dogovora sa treninga, ne bi trebalo da bude problema sa Splićanima", zaključio je Sarić.

Utakmica između Jadrana i POŠK-a igra se u 19 časova na bazenu Instituta Igalo, a kao i na svim mečevima u ovoj sezoni ulaz je besplatan.

Za razliku od vječitog rivala, stručni štab i igrači Primorca su svjesni činjenice da mladi kotorski tim nema šta da traži na Gružu.

"Igraćemo bez golmana Aleksandra Kralja i novopečenog reprezentativca Miljana Popovića, koji su povrijedili prste na ruci. Na golu će biti Uglješa Brguljan i Boris Krivokapić, a priliku će dobiti i nekoliko mladih igrača. Najveći motiv, naravno, ima Dubrovčanin Sutić, koji želi da se pokaže pred svojim sugrađanima", kaže trener Primorca Veljko Uskoković.

Parovi

Danas

Jug - Primorac (18.00)

Jadran Herceg Novi - POŠK (19.00)

Šibenik - Jadran Split (19.00)

Primorje - Triglav (20.00)

Srijeda

Mornar - Budva (19.30)

Mladost - Medvešćak (20.45)

Bonus video: