Perović: Ambicije na Svjetskom prvenstvu su velike

"Svima nam je u glavama naredna utakmica sa Hrvatskom, jer znamo da taj meč rješava sve oko prvog mjesta u grupi u Svjetskoj ligi i plasmana na finalni turnir", rekao je Perović.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.12.2012. 16:13h

Vaterpolo reprezentacija je 2012. takmičarski završila još početkom novembra utakmicom protiv Grčke u Svjetskoj ligi, ali je bila posvećena trenizima sve do prekjuče.

„Ajkule” su odradile četvorodnevne pripreme u Kotoru, a za igrače nema predaha, jer najkasnije do prvog januara moraju da se vrate u klubove.

Samim tim, ovo okupljanje reprezentacije nije prošlo u žestokom radu.

"Ovo je bila neka vrsta priprema kroz razgovore, radili smo na nekim taktičkim stvarima, plivanje je bilo u drugom planu. Svima nam je u glavama naredna utakmica sa Hrvatskom, jer znamo da taj meč rješava sve oko prvog mjesta u grupi u Svjetskoj ligi i plasmana na finalni turnir", rekao je selektor Ranko Perović.

Posljednji meč s „barakudama” u Zagrebu je završen trijumfalno. Priželjkuje se i da početkom februara bude isto...

"Znam da će nam biti teže nego u Zagrebu, jer nas ovog puta neće potcijeniti. Doći će da pobijede, ali ćemo se pitati i mi", jasan je selektor aktuelnog evropskog vicešampiona.

Popularni Čapro je potom pojasnio da je Svjetsko prvenstvo prioritet u 2013.

"To takmičenje je apsolutni prioritet. Sve je, pa i nastup u Svjetskoj ligi, podređeno tom velikom takmičenju gdje su nam ambicije velike".

Crnogorski tim je podmlađen za prvu akciju Svjetske lige. Da li razmišljate da za naredne mečeve vratite najiskusnije?

"U principu nisam želio da mijenjam mnogo, ali sam prinuđen da razmišljam o tome, pogotovo kada je bekovska pozicija u pitanju. Tu smo u problemu, jer je Uroš Čučković obolio od mononukleoze i na njega nećemo moći da računamo".

Koliko je ozbiljna situacija sa Čučkovićem?

"Nije alarmantna, ali biće van bazena makar dva mjeseca. I to nije sve, u timu neće biti ni Aleksandra Radovića, to je takođe hendikep".

Saša Mišić će biti pojačanje?

"Siguran sam da hoće. Željan je igre, silno je motivisan, to se odmah vidjelo. Kao što je poznato, hendikepirani smo na poziciji centra, a od njega svakako očekujemo da bude od velike pomoći".

Na treninzima je bio i Francuz Igo Kruzija. Kakvi su planovi kada je on u pitanju?

"Kruzija je izrazio želju da igra za Crnu Goru i samim tim zaslužuje da dobije šansu kako bi se dokazao. Mlad je igrač, može da napreduje i svakako da ima potencijal da pojača konkurenciju", zaključio je Perović.

Ništa od Semana?

Drugo najavljeno pojačanje na poziciji centra, Slovak Lukaš Seman, u ovom trenutku je daleko od kapice crnogorske reprezentacije. U pitanju je administrativni problem, jer Semanu nije lako da dobije crnogorski pasoš. Radi se o tome da bi član mađarskog Egera morao da se odrekne slovačkog pasoša ako želi crnogorski, pa je pitanje da li mu je to u ovom trenutku u interesu.

"Vidjećemo šta će biti sa Semanom, postoji problem oko pasoša. U ovom trenutku su svakako veće šanse da ne zaigra nego da zaigra za Crnu Goru", pojasnio je Perović.

Bonus video: