Primorac izgubio od Primorja

Kotorani očekivano poraženi kod kuće od velikog favorita rezultatom 12:3 u posljednjem meču u 2012. godini...
0 komentar(a)
Primorac, Foto: Radoje Milić
Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 19.12.2012. 19:22h

Primorac nije imao šansi protiv Primorja, to se znalo i prije utakmice, a riječki tim je ulogu favorita opravdao bez problema.

Hrvatski sastav je slavio sa ubjedljivih 12:3, a ovakav trijumf i najbolje odslikava i razliku u kvalitetu između dvije ekipe.

"Igrali smo protiv velikog favorita, možda i najbolje evropske ekipe. Rezultat je realan, ali sam zadovoljan borbenošću i igrom koju je pružila moja mlada ekipa", rekao je trener Primorca Veljko Uskoković.

Strijelci za Kotorane, kojima je ovo bio peti poraz u Jadranskoj ligi, bili su Nikola Sutić i njegovi imenjaci Murišić i Marković.

"Ovakve utakmice samo mogu da nam znače, jer smo igrali protiv vaterpolo veličina. Nismo se obrukali, dali smo sve od sebe, a protivnik je igrao taman onoliko koliko mu je trebalo", kazao je Uskoković.

Primorcu je ovo ujedno bila i posljednja utakmica u 2012. godini. Po treneru sastava iz drevnog grada, pauza (Jadranska liga se nastavlja 5. januara) stiže u pravo vrijeme.

"Istrošeni smo, imamo i problema s povredama, tako da nam je ova pauza stvarno potrebna. Stvarno smo odigrali veliki broj utakmica", istakao je trener Primorca, koji i priznaje da je zadovoljan urađenim u prvom dijelu sezone.

"Mogli smo da osvojimo i nekoliko bodova više, tu mislim na propuštene šanse da pobijedimo u Šibeniku i Zagrebu. Ipak, zadovoljstvo postoji, jer je ovo sezona stabilizacije kluba, imamo veliki broj mladih igrača i ubuduće ćemo vidjeti ko od njih ima kvalitet da igra za Primorac".

U drugom dijelu sezone ciljevi su jasni.

"Igraćemo da osvojimo što više bodova u Jadranskoj ligi, ali nam je prioritet prvenstvo Crne Gore. Budva je po meni favorit, ali razlike su male i sve je moguće", zaključio je Uskoković.

Primorac - Primorje 3:12 (1:2, 0:5, 1:1, 1:4)

Kotor - Bazen "Nikša Bućin". Gledalaca: 200. Sudije: Obradović, Matijašević (Herceg Novi). Igrač više: Primorac 8 (-), Primorje 6 (3). Peterci: Primorac 1 (1), Primorje 1 (1).

Primorac: U. Brguljan (osam odbrana), Đurović, Marković 1, Gopčević, Bulatović, Fanfani, Adžić, M. Brguljan, Sutić 1, Paunović, Kriještorac, Murišić 1, Stanović, S. Krivokapić.

Primorje: Vićan (osam odbrana), Obradović 1, Paškvalin 1, Krapić 2, De. Varga 1, Sukno, Muslim, Jelača 1, Da. Varga 3, Peroš, Šetka 2, Garsija, Križanec, Buljubašić 1.

Bonus video: