Primorac liječi rane iz finala Kupa

Primorac nakon sedam kola ima jedan trijumf i po tri remija i poraza, dok su Splićani slavili jednom, uz šest izgubljenih mečeva.
60 pregleda 0 komentar(a)
Primorac, Foto: Radoje Milić
Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 15.12.2012. 13:16h

Nakon bolnog poraza u dvomeču sa Jadranom u finalu Kupa Crne Gore, ali i serije od tri meča bez pobjede u Jadranskoj ligi Primorac ima jasnu viziju - žele da večeras u Splitu protiv Jadrana pokažu da prethodna dešavanja nisu ostavila traga, iako je činjenica da je tim Veljka Uskokovića u oba duela sa bokeljskim rivalom bio blizu.

Kotorani su, naime, u prvoj utakmici finala nesrećno izgubili, potom su u revanšu slavili razlikom koja nije bila dovoljna da trofej Kupa preseli u Kotor...

"Idemo dalje. Poslije finala Kupa su se igrači iscrpili i fizički i emotivno i to može da utiče na igru. Ipak, u nastavku sezone ćemo pokušati da gradimo sistem igre, da forsiramo mlade snage i da stvaramo ekipu koja će se skoncentrisati na Jadransku ligu, a nakon toga i na prvenstvo Crne Gore", rekao je trener Primorca Veljko Uskoković, koji u Splitu neće moći da računa na reprezentativca Miljana Popovića.

Primorac nakon sedam kola ima jedan trijumf i po tri remija i poraza, dok su Splićani slavili jednom, uz šest izgubljenih mečeva.

Desetkovana Budva na ispitu

Budva je valjda iskoristila pauzu u Jadranskoj ligi i eliminaciju u polufinalu Kupa da uigra ekipu koja je kasno sastavljena. Da li je zaista u tome i uspjela, možda bude nešto jasnije večeras u Zagrebu - Budvani gostuju Mladosti, jednom od najtrofejnijih evropskih klubova, ali koji ove sezone nije tako silan...

Otežavajuća okolnost za crnogorskog vicešampiona je i što po ko zna koji put ove sezone neće biti kompletan - izostaće kapiten Milan Tičić, te mladi Marko Konatar i Australijanac Edvard Blejk.

"Mladost je poslije Juga i Primorja najkvalitetnija ekipa u ligi, a predvode je iskusni i provjereni asovi - Josip Pavić i Kozmin Radu. Biće teško, pogotovo što nismo kompletni, ali nećemo se predati. Mislim da uz pravi pristup, sa velikom željom i borbenošću možemo da pobijedimo", kazao je golman Budve Dejan Lazović.

Budvani su pred pauzu očekivano poraženi od Juga kod kuće, a prije toga su bili u seriji od tri pobjede (Medvešćak, splitski Jadran i Triglav).

Rezultati i parovi 9. kola

Jadran - Mornar 9:8

Jug - POŠK 18:4

Danas

Šibenik – Triglav (17)

Mladost – Budva (18)

Jadran Split – Primorac (19)

Primorje – Medvešćak (20.30)

Bonus video: