Gojković: Samo se trofeji računaju

"Sigurno da je najljepše kad se osvajaju trofeji, to je ono što se broji i računa", kaže trener Jadrana Vladimir Gojković
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2012. 12:59h

U sezoni na čijem početku apsolutno niko u Jadranu nije pominjao, niti razmatrao osvajanje trofeja i jurenje velikih rezultata, tim sa Škvera je već osvojio jedan pehar.

Novljani su odbranili Kup Crne Gore, i to predvođeni dojučerašnjim liderom u bazenu Vladimirom Gojkovićem, koji poslije nespornih kvaliteta koje je prethodne decenije dokazivao u vodi, sada nagovještava da će imati uspjeha i kao trener.

"Sigurno da je najljepše kad se osvajaju trofeji, to je ono što se broji i računa. Nismo na početku sezone bili fokusirani da jurimo trofeje, već da afirmišemo što veći broj mladih igrača. Ali, kada se dođe do finala, to smo i rekli igračima, onda se naravno ide na osvajanje, jer i nije neka razlika u kvalitetu ove tri ekipe u Crnoj Gori", rekao je Gojković.

Upravo zato što su razlike u kvalitetu male, te što se trofeju nadao i Primorac, mladi stručnjak ekipe sa Škvera ne krije zadovoljstvo pokazanom igrom i borbenošću svoje mlade ekipe." Odigrali smo dobro i jednu i drugu utakmicu, čak mislim da smo u ovoj drugoj bili na vrhunsko

m nivou. Istina, imali smo nekoliko promašaja i bojao sam se da će nam se to vratiti u trenucima kada je Primorac otišao na 6:3. Ipak smo uspjeli da se vratimo i to zahvaljujući velikom ritmu koji smo nametnuli i to je ono na čemu bih posebno čestitao mojim igračima", kazao je Gojković.

Nije trofej najveći dobitak za tim sa Škvera.

"Najveći dobitak je da su ovi mladi igrači sada nosioci igre. Do sada su bili epizodisti. To je ogromna razlika, ovako se postaje pravi igrač, a da ne pominjem koliko su još na dobitku i oni najmlađi koji su tek ove godine priključeni prvom timu. Njima sigurno ovaj pehar najviše znači i siguran sam da će im to biti podstrek za dalji rad", konstatuje Gojković uz objašnjenje da nekoliko dječaka od 16-17 godina, koji su u prvom timu, praktično iz školskih klupa dolaze na treninge.

"Oni su napredovali zaista izuzetno i pokazali profesionalizam dostojan i mnogo iskusnijih vaterpolista. Sigurno da ćemo nastaviti sa programom afirmacije mladih, a ako budemo došli u priliku da se opet borimo za trofej, to ćemo i iskoristiti" zaključio je Gojković.

Radović završio sezonu?

Vladimir Gojković je takođe rekao i da će ekipa nastaviti da radi istim tempom i pokušati da u Jadranskoj ligi ostvari što bolji plasman zbog bolje startne pozicije u našem prvenstvu, ali je finale Kupa donijelo i dodatne probleme.

Naime, zbog toga što je igrao nedovoljno oporavljen Aleksandru Radoviću se iskomplikovala situacija sa povredom ramena.

"Ogroman hendikep je taj što 99 odsto od 1. januara Saša više neće igrati, jer će morati da operiše rame. On je i ovaj finalni duel igrao na sopstvenu želju i zbog odanosti klubu, jer je znao koliko njegovo samo prisustvo na klupi i u bazenu znači za ove mlade momke. On je uz Miloša Šćepanovića pravi lider ove ekipe. Igrao je uz nevjerovatne bolove i ja samo mogu da mu se zahvalim na svemu što je uradio", rekao je Gojković.

O planovima u Jadranskoj ligi trener Jadrana je kazao:

"U regionalnoj ligi, osim Juga i Primorja, možemo da igramo protiv svih", poručio je Gojković.

Galerija

Bonus video: