Jadran osvojio Kup Crne Gore

Novljani izgubili u revanšu od Primorca sa 7:6, ali im je to bilo dovoljno da odbrane trofej...
82 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2012. 18:41h

Bokeljski derbi je opet opravdao očekivanja, i u vodi i na tribinama, a pehar je na kraju otišao u ruke dežurnom osvajaču - Jadran je, uprkos porazu u Kotoru rezultatom 7:6, odbranio trofej pobjednika Kupa Crne Gore.

Novljani su se na kraju radovali zahvaljujući pobjedi u prvom meču u Igalu (10:8), pa je Kotoranima na kraju ostalo samo da žale, jer su imali sve. Naime, tim Veljka Uskokovića je sinoć u nekoliko navrata imao tri gola prednosti (taj plus je stajao na semaforu i nakon treće četvrtine - 6:3), potom i napad s igračem više da ode na 7:3...

Sve je to, ipak, bilo premalo, jer je Jadran u posljednjoj dionici reagovao predvođen najiskusnijima Milošem Šćepanovićem i Aleksandrom Radovićem, ali i Igorom Porobićem, sinom bivšeg selektora crnogorske reprezentacije Petra, napravio seriju 3:0 i finale je bilo praktično riješeno. Porobić je postigao pogotke za 6:4 i 6:5, dok je Radović izjednačio...

Primorac je preko Nikole Sutića vratio prednost (7:6), pokušao u dva navrata da izbori produžetke, ali je iskusni Šćepanović začarao mrežu...

Radović i Porobić su bili dvostruki strijelci za Novljane, a po jednom su pogađali Radovan Latinović i Ivan Krizman. Kod Kotorana, Sutić je postigao tri, Nikola Murišić dva pogotka, a po jedan Božo Fanfani i Matija Brguljan.

"Čestitam igračima. Odigrali smo izvanredno prvu četvrtinu, ali i promašili mnogo zicera, protivnik nije imao nijednu pravu akciju. Tada sam se uplašio da će nam se vratiti svi promašaji... Ovo je veliki uspjeh za mlade igrače, koji su prvi put kao nosioci igre osvojili trofej, tako da im to sigurno mnogo znači. Posebno bih se zahvalio Saši Radoviću, koji nije bio spreman. Imao je velike bolove u ramenu, praktično mu je lopta ispadala iz ruke...", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković, koji je osvojio trofej u debitantskoj sezoni na klupi.

S druge strane, i Uskoković je bio ponosan na svoj tim.

"Bili smo blizu trofeja, ali je pad na početku posljednje četvrtine bio koban. Čestitam Jadranu, ali i da smo mi osvojili trofej ne bi bilo nezasluženo. Ponosan sam na svoje momke, nismo iskoristili šanse, a imali smo previše isključenja, iako smo igrali zonu cijelu utakmicu", kazao je trener Primorca.

Primorac - Jadran 7:6 (0:0, 3:2, 3:1, 1:3)

Kotor - Bazen "Nikša Bućin". Gledalaca: 1. 500. Sudije: Abramović (Kotor), Matijašević (Herceg Novi). Igrač više: Primorac 6 (1), Jadran 11 (3).

Primorac: Kralj, Lučić, Marković, Gopčević, Bulatović, Fanfani 1, Mačić, Brguljan 1, Sutić 3, Paunović, Popović, Murišić 2, B. Krivokapić, S. Krivokapić.

Jadran: Šćepanović, Ćirović, Giga, Tešanović, Vidović, Radović 2, Baničević, Sarić, Latinović 1, Porobić 2, Pasuljević, Tomašević, Popadić, Krizman 1.

SVI OSVAJAČI KUPA CRNE GORE

2012/13. Jadran

2011/12. Jadran

2010/11. Budva

2009/10. Primorac

2008/09. Budva

2007/08. Jadran

2006/07. Jadran

Bonus video: