Konačni obračun za prvi trofej

Novljani su u četvrtak slavili sa 10:8 u Igalu, samim tim su i favoriti da odbrane pehar koji su do sada tri puta osvajali u nezavisnoj državi...
0 komentar(a)
Jadran - Primorac, Foto: Radoje Milić
Jadran - Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 09.12.2012. 11:39h

Vrijeme je za konačni obračun, večeras se rješava sve - Primorac i Jadran od 18 časova u finalu Kupa Crne Gore odlučuju o prvom trofeju u sezoni.

Novljani su u četvrtak slavili sa 10:8 u Igalu, samim tim su i favoriti da odbrane pehar koji su do sada tri puta osvajali u nezavisnoj državi, ali je i Primorac u prvom susretu dokazao da ima snagu da ide do kraja.

Čak bi se reklo nakon svega viđenog u prvoj utakmici da je Primorac prošao mnogo gore nego što je zaslužio, jer je do samog finiša imao i remi u džepu (8:8).

Ipak, vremena za popravni ima, pa Kotorani i ne razmišljaju o predaji.

Marković: Jedva čekamo meč

Jedan od glavnih aduta Primorca, Nikola Marković, vjeruje u srećan kraj, pogotovo ako podrška navijača bude onakva kakva zna da bude na bazenu „Nikša Bućin”.

"Motivisani smo i spremni da nadoknadimo minus iz prve utakmice. Takođe, greške koje smo pravili u prvom meču više ne smijemo da ponovimo. Očekujem pobjedu i nadam se da ćemo slaviti zajedno sa našim vjernim navijačima", rekao je Marković, koji je nedavno debitovao za crnogorsku reprezentaciju.

Trener Kotorana Veljko Uskoković ističe da "minus od dva gola nije nedostižan".

"Sve je otvoreno, očekujem neizvjestan meč i da će se sve rješavati u finišu. Mogli smo da ostvarimo bolji rezultat u prvom susretu, ali je neiskustvo našeg sastava omogućilo Jadranu da u finišu ostvari ovakvu prednost. Osim toga, čak tri igrača iz naše standardne postave su bili van igre u posljednjim minutama prve utakmice... Vjerujem da ćemo imati veliku podršku navijača, to bi nam puno značilo u pohodu na trofej. Osvajanje pehara bi bilo ogroman uspjeh za ovako mlad i neiskusan sastav", kazao je Uskoković na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Novljani oprezni

Jadran je i drugi put ove sezone bio bolji od bokeljskog rivala (nakon onog trijumfa na startu Jadranske lige), ali niko u taboru aktuelnog osvajača duple krune i ne pomišlja da je gotovo. Kapiten Jadrana Miloš Šćepanović je pozvao mladu ekipu koju predvodi da bude oprezna.

"Mislim da smo prvu utakmicu odigrali na visokom nivou. Takođe, rekao bih da je i Primorac pružio možda i najbolju partiju u ovoj sezoni, tako da i te kako moramo da budemo zadovoljni s dva gola prednosti. Bili bismo neskromni da kažemo da je moglo biti više i to je prednost koja nas približava osvajanju Kupa", istakao je Šćepanović.

Svaki poraz Jadrana od dva razlike vodi u produžetke. I ta činjenica Novljanima ne dozvoljava da se opuste ni na tren.

"Zato smo vrlo oprezni i čekamo meč spremni na veliku borbu. Moramo da ponovimo neke stvari iz prve utakmice, prije svega borbenost, želju i agresivnost. Takođe, neke greške ćemo korigovati. Ako sve to ispunimo, put ka odbrani trofeja je otvoren", zaključio je Šćepanović.

Bonus video: