Jadran bolji od Primorca u prvom meču, dva gola zalihe za revanš

"Mi smo imali bolji ritam, uspjeli smo da pobijedimo, a ono što moramo da popravimo je realizacija igrača više”, kazao je trener Jadrana Vladimir Gojković.
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2012. 20:10h

U vrlo zanimljivoj i neizvjesnoj, a na kraju i vrlo nervoznoj utakmici, sa dosta plivanja, dobrim odbranama i lijepim potezima, Jadran je, ipak, uspio da ostvari pobjedu od 10:8 i da revanš finala Kupa čeka sa dva gola prednosti.

“Tvrda utakmica jer je ulog finala Kupa veliki i to je unijelo veću tenziju. Igračima su u početku bile teške ruke, to je bilo očigledno. Međutim, jedan sudija je uzeo sve u svoje ruke, Adžić je vodio i jednu i drugu stranu, i odbranu i napad, i nije Primorcu sudio niti jedan kontrafaul ili možda jedan. Ali, šta je tu je, mi smo imali bolji ritam, uspjeli smo da pobijedimo, a ono što moramo da popravimo je realizacija igrača više”, kazao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Prvi period igre obilježilo je nadmudrivanje i prije svega skoncentrisanost na svoje odbrane od strane obje ekipe, da bi u drugoj i trećoj četvrtini strijelci bili mnogo raspoloženji. Upravo u tom periodu, na kraju druge i početkom treće četvrtine prvi put je jedna od ekipa imala i dva gola prednosti, kada su domaći, zahvaljujući mini seriji Igora Porobića i Ivana Krizmana, sa 3:4 preokrenuli na 6:4.

Primorac je u dva navrata uspio da izjednači na 7:7 i 8:8, a posljednja četvrtina je, za razliku od prethodne tri, koje su obilovale dobrom igrom, bila prepuna isključenja (14 Jadran i 16 Primorac) i nervoze igrača i sa jedne i sa druge strane.

Dva od tri gola koliko ih je ukupno palo u posljednjoj četvrtini, postignuta su u prvih tri minuta, a konačan rezultat je postavio Krizman dva minuta prije kraja meča. U tom periodu su obje ekipe imale po dva neiskorišćena igrača više, ali se koristila svaka prilika za međusobna koškanja.

Međutim, na kraju meča igrači obje ekipe su se prijateljski pozdravili. Ono što nije bilo prijateljski bile su misli i jednog i drugog trenera u odnosu na suđenje:

“Očekivali smo upravo ovakvu tvrdu i dosta neizvjesnu utakmicu i mislim da je dva razlike za njih previše. Mislim da smo zaslužili da se utakmica završi neriješeno ili maksimalno jedan razlike. Ali, šta je tu je, ovo je aktivan rezultat i kao što smo već više puta najavljivali, pitanje osvajača Kupa rješavaće se u Kotoru. Ja bih samo volio da isti kriterijum suđenja koji je bio ovdje bude i u revanšu”, komenar je trenera Primorca Veljka Uskokovića.

Najefikasniji na meču bio je Jadranov napadač Ivan Krizman, dok su po tri gola postigli kod Jadrana Porobić, a kod Primorca Miljan Popović. Međutim, najbolji igrač utakmice je bez sumnje bio golman Novljana, reprezentativac Miloš Šćepanović sa čak 13 odbrana. Drugi reperezentativac u redovima ekipe sa Škvera, Aleksandar Radović, još nedovoljno oporavljen od povrede ramena, povremeno je ulazio u igru i nije pružio maksimum, ali je ipak postigao dva gola.

Revanš finala Kupa igra se u nedjelju u Kotoru.

Jadran brani trofej, koji je osvajao i 2006. i 2007. godine. Ima i dva trofeja Kupa bivše Državne zajednice 2004. i 2005. godine. Primorac je samo jednom, 2009. godine bio pobjednik Kupa Crne Gore.

Trofej Kupa bivše SFRJ osvojio je 1986, a 2002. godine bio je pobjednik Kupa SR Jugoslavije.

Jadran - Primorac 10:8 (1:1, 4:3, 3:3, 2:1)

Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 1.000. Sudije: A. Adžić (Kotor), Obradović (Herceg Novi). Igrač više: Jadran 13 (4), Primorac 11 (3).

Jadran: Šćepanović (13 odbrana), Ćirović, Giga, Tešanović, Vidović, Radović 2, Baničević, Sarić 1, Latinović, Porobić 3, Pasuljević, Tomašević, Popadić, Krizman 4.

Primorac: Kralj (četiri odbrane), Lučić, Marković, Gopčević 1, Bulatović, Fanfani, Mačić 1, Brguljan, Sutić 2, Paunović, Popović 3, Murišić 1, B. Krivokapić, S. Krivokapić.

Galerija

Bonus video: