Jadran protiv Primorca: Prva epizoda velike bitke

Novljani brane trofej, isti su osvajali i u prve dvije sezone od kada je crnogorska liga jedinstvena, dok Kotorani imaju jasan cilj - da spriječe velikog rivala da osvoji i treći pehar zaredom
58 pregleda 1 komentar(a)
Jadran - Primorac, Foto: Boris Pejović
Jadran - Primorac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.12.2012. 12:41h

Bokeljski derbi kao nekad dobija na značaju, dueli Jadrana i Primorca nakon nekoliko sezona opet odlučuju o trofeju - dva velika rivala sastaju se večeras u prvom meču finala Kupa.

Novljani brane trofej, isti su osvajali i u prve dvije sezone od kada je crnogorska liga jedinstvena, dok Kotorani imaju jasan cilj - da spriječe velikog rivala da osvoji i treći pehar zaredom na domaćoj sceni (prošle sezone uzeo duplu krunu).

Sve to, kao i ujednačenost dva potpuno podmlađena sastava, garantuje uzbuđenja, iako je jasno da nijedan ni drugi tim nisu ni približno moćni kao u bliskoj prošlosti kada su odlučivali i o plasmanu na fajnl-for Evrolige.

Jedina dilema pred večerašnji okršaj u Igalu je da li će za Jadran zaigrati Aleksandar Radović, koji se oporavlja od povrede ramena.

Standardni crnogorski reprezentativac je posljednji meč odigrao 10. oktobra protiv Jadrana iz Splita. Revanš se igra u nedjelju u Kotoru...

Radović zagonetan: Ne znam da li ću igrati

Sa Radovićem, Jadran je favorit. Bez njega u bazenu, Primorac ima neuporedivo veće šanse...

"Još se oporavljam i mogu reći da se osjećam dobro, ali je veliko pitanje da li ću moći da igram u večerašnjem meču. Zaista se ništa neće znati do pred početak utakmice. Znam da, i ako budem igrao, sigurno neću moći da dam ogroman doprinos. U svakom slučaju, utakmica će biti teška, jer je bokeljski derbi nešto posebno, bez obzira na to u kakvom su sastavu ekipe. Ipak, mislim da smo mi u blagoj prednosti i da možemo da igramo na pobjedu protiv Primorca, pogotovo na svom bazenu", rekao je Radović.

Interesantan će biti i duel pored vode - Vladimir Gojković će biti na jednoj, Veljko Uskoković na drugoj strani. Obojici trenera, koji su kao igrači poslavili vaterpolo širom svijeta, ovo je debitantska sezona na klupama seniorskim timova.

Uskoković: Jadran je blagi favorit

U Primorcu se osjeća glad za trofejima, a poznato je da do sada u Kupu nisu bili posebno raspoloženi. Kotorani su samo jednom u nezavisnoj Crnoj Gori osvojili ovo takmičenje (u sezoni 2009/10).

"Primorac je uvijek željan trofeja, to je tradicija i to se ne mijenja. Sada smo u prilici da se borimo za pehar u Kupu, ali bih ipak dao blagu prednost Jadranu u ovom finalu, iako favorit u ovakvim utakmica gotovo da ne postoji ", rekao je trener Primorca Uskoković.

Jadran je u jedinom međusobnom meču ove sezone slavio sa 13:9. Bio je to start Jadranske lige.

"Mislim da smo mi u odnosu na taj meč drugačija ekipa, vidljiv je napredak u igri. Mlad smo tim, sa dosta uspona i padova, ali vjerujem da večeras možemo da odigramo na visokom nivou i da ostvarimo dobar rezultat pred revanš. Iskusni Nikola Sutić nam je donio ono što smo tražili, s njim imamo mirnoću u oba pravca u bazenu, a dokazao je i da je vrstan strijelac", kazao je Uskoković uz konstataciju da je ovaj susret samo "prvo poluvrijeme".

"U Kotoru se sve rješava. Nadam se dobrom ishodu u Igalu, samim tim bi nam i šanse za trofej bile veće. Radović? Ne znam da li će igrati. Jadran s njim i bez njega nije isti sastav, jer je riječ o igraču koji se dokazao i koji pravi razliku", zaključio je Uskoković.

Utakmica u bazenu Instituta "Simo Milošević" u Igalu počinje u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Bonus video: