Ratko Rudić novi trener Pro Reka: Ovaj projekat me motiviše

"Nije bilo teško prihvatiti poziv Pro Reka, najtrofejnijeg kluba na planeti. Dolazim pun energije, ovaj projekat me motiviše", rekao je Rudić, četvorostruki olimpijski šampion
70 pregleda 1 komentar(a)
Ratko Rudić Pro Reko, Foto: Prorecco.it
Ratko Rudić Pro Reko, Foto: Prorecco.it
Ažurirano: 15.06.2018. 15:23h

Nakon više od 30 godina u kojima je vodio reprezentacije Jugoslavije, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske i Brazila legendarni trener ulazi u klupski vaterpolo - Ratko Rudić je novi šet stručnog štaba Pro Reka.

Iskusni trener je naslijedio je na klupi Vladimira Vujasinovića, koji je napustio italijanski klub nakon što nije osvojio Ligu šampiona.

Reko u dvije sezone sa popularnim Vujasom na klupi nije stigao do evropske titule, rastanak je bio logičan, ali je pomalo i iznenađenje što je baš 70-godišnji Rudić preuzeo ekipu.

Rudić je, istina, od prvog dana bio favorit broj jedan, a italijanski mediji su spekulisali da su kandidati za klupu Reka i dvojica crnogorskih trenera - Petar Porobić i Ranko Perović, koji je i igrao za osmostrukog prvaka Starog kontinenta.

"Nije bilo teško prihvatiti poziv Pro Reka, najtrofejnijeg kluba na planeti. Dolazim pun energije, ovaj projekat me motiviše", rekao je Rudić, četvorostruki olimpijski šampion.