Ratko Rudić novi trener Pro Reka: Ovaj projekat me motiviše

"Nije bilo teško prihvatiti poziv Pro Reka, najtrofejnijeg kluba na planeti. Dolazim pun energije, ovaj projekat me motiviše", rekao je Rudić, četvorostruki olimpijski šampion
80 pregleda 1 komentar(a)
Ratko Rudić Pro Reko, Foto: Prorecco.it
Ratko Rudić Pro Reko, Foto: Prorecco.it
Ažurirano: 15.06.2018. 15:23h

Nakon više od 30 godina u kojima je vodio reprezentacije Jugoslavije, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske i Brazila legendarni trener ulazi u klupski vaterpolo - Ratko Rudić je novi šet stručnog štaba Pro Reka.

Iskusni trener je naslijedio je na klupi Vladimira Vujasinovića, koji je napustio italijanski klub nakon što nije osvojio Ligu šampiona.

Reko u dvije sezone sa popularnim Vujasom na klupi nije stigao do evropske titule, rastanak je bio logičan, ali je pomalo i iznenađenje što je baš 70-godišnji Rudić preuzeo ekipu.

Rudić je, istina, od prvog dana bio favorit broj jedan, a italijanski mediji su spekulisali da su kandidati za klupu Reka i dvojica crnogorskih trenera - Petar Porobić i Ranko Perović, koji je i igrao za osmostrukog prvaka Starog kontinenta.

"Nije bilo teško prihvatiti poziv Pro Reka, najtrofejnijeg kluba na planeti. Dolazim pun energije, ovaj projekat me motiviše", rekao je Rudić, četvorostruki olimpijski šampion.

Bonus video: