Seman i Mišić novi sidraši Crne Gore

Kako saznajemo, obojica će biti na spisku već za naredni meč protiv Turske u Svjetskoj ligi, koji se 29. januara igra u Istanbulu.
208 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2012. 11:50h

Povlačenjem Borisa Zlokovića nakon Olimpijskih igara, vaterpolo reprezentacija je ostala oslabljena na poziciji centra i reakcija je morala da bude brza.

I po svemu sudeći, selektor Ranko Perović nije gubio vrijeme - novi centri „ajkula” biće Slovak Lukas Seman i Saša Mišić, nekadašnji sidraš Katara, saznaju „Vijesti”.

Seman je trenutno član Egera, Mišić takođe nastupa u Mađarskoj (Debrecin), a vrlo brzo će zaigrati u istoj kapici - kako saznajemo, obojica će biti na spisku već za naredni meč protiv Turske u Svjetskoj ligi, koji se 29. januara igra u Istanbulu.

Robusni slovački internacionalac je 6. oktobra napunio 25 godina, visok je 203 centimetra i ima 125 kilograma. Seman je u karijeri, pored Juga i Egera, u koji je stigao na ljeto 2011. godine, nastupao još za Košice, mađarski Pečuj i Šibenik...

Mišić je, s druge strane, domaći kadar, prije tri godine je bio i član crnogorske reprezentacije koja je učestvovala na Mediteranskim igrama u Peskari.

Ovaj 25-godišnji centar je kasnije nastupao za Makedoniju, a nakon OI u Londonu se pominjao i kao nasljednik Slobodana Nikića u reprezentaciji Srbije, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Mišić je s Katarom 2010. osvojio i LEN kup...

Crna Gora će tako sada pojačati konkurenciju na poziciji centra, jer su tu još Nikola Vukčević, Filip Klikovac i Nemanja Vico.

Svi oni će u narednom periodu imati jasan cilj - da ubijede selektora Perovića da imaju kvalitet da budu u sastavu za Svjetsko prvenstvo u Barseloni narednog ljeta.

Galerija

Bonus video: