Budvani autsajderi protiv Juga

Trebalo bi da se dogodi veliko iznenađenje pa da izabranici Draga Pejakovića u večerašnjem duelu sa Jugom nastave pozitivan niz u Jadranskoj ligi
0 komentar(a)
Vaterpolisti Budve, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolisti Budve, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.11.2012. 13:25h

U prethodna tri meča u svom bazenu, Budva ima skor od dvije pobjede (POŠK, Jadran Split) i remija sa Primorcem – trebalo bi da se dogodi veliko iznenađenje pa da izabranici Draga Pejakovića u večerašnjem duelu sa Jugom nastave pozitivan niz u Jadranskoj ligi.

"Uz Primorje, Jug je daleko najbolji tim u Jadranskoj ligi. Nastojaćemo da primijenimo ono što radimo svakodnevno na treninzima. Tražiću od momaka da prikažu dozu agresivnosti, volje i želje i odigraju na dosadašnjem nivou. Jug je na svim pozicijama pokriven vrhunskim igračima. Nemamo nekih posebnih ambicija i rasterećeno dočekujeme meč", rekao je Pejaković.

Za Budvu je, kako kaže Pejaković, duel sa Jugom prilika i za dobar trening.

"Ono što nam je u ovom trenutku najbitnije je polufinale Kupa, tako da je sve ovo priprema za to. A znamo da će nam protiv Primorca biti izuzetno teško", dodaje Pejaković.

Budvani su u protekloj nedjelji imali problema sa povredama, nekoliko igrača je bilo van stroja.

"Edvards je imao problema sa povredom, kao i Lobov, dok je Crepulju mučila upala sinusa. Đurđić nije trenirao sedam-osam dana i samo za njega znamo da sigurno neće igrati", zaključio je trener Budve.

Novljani favoriti kod kuće

Poslije neočekivanog poraza od Triglava u prošlom kolu, Jadrana danas očekuje još jedan meč u koji ulazi kao favorit. Novljanima u goste dolazi Šibenik, pretposljednja ekipa na tabeli, koju su izabranici Vladimira Gojkovića već pobjeđivali u pripremnom periodu.

"Protiv Triglava smo odigrali mnogo ispod svojih mogućnosti i to više sebi ne smijemo da dozvolimo da se ponovi. Jeste da smo igrali bez Radovića, ali smo svejedno morali trijumfovati u Sloveniji. Tako da sada moramo pobijediti Šibenik, pa u meč ulazimo bukvalno bez ikakvih kalukulacija osim osvajanja oba boda", kazao je Jadranov napadač, Jovan Sarić.

Nastup najboljeg igrača Aleksandra Radovića, zbog nedovoljno sanirane povrede ramena i dalje je pod znakom pitanja.

"Skoro sigurno Saša neće igrati ni protiv Šibenika, ali to nam to ne smije biti opravdanje. Dobro smo se pripremali za ovu utakmicu, bilo je i dosta vremena zbog pauze zbog nastupa reprezentacija. Jednostavno, na ovom meču imamo imperativ pobjede, igramo na svom bazenu, a bodovi u ovakvim utakmicama su nama presudni u ovom takmičenju", dodao je Sarić.

Kotorani „svete” Jadran

Težak poraz od splitskog Mornara u prošlom kolu kod kuće (15:5) ne bio smio da ostavi traga na mladi sastav Primorca.

Večeras u drevni grad stiže Triglav, tim koji je baš u prošlom kolu ostvario prvi trijumf, i to protiv Jadrana iz Herceg Novog. Kotorani, dakle, večeras na neki način igraju i da osvete bokeljskog rivala.

"Očekujemo pobjedu, nadam se i da ćemo je i ostvariti. Igramo na našem bazenu, moramo od starta da igramo jako, da tempom pokušamo da srušimo protivnika", rekao je Miljan Popović.

Kotorani će u duel sa Slovencima ući pojačani.

"Došao je Nikola Sutić, mislim da će biti pojačanje. Imao je tek dva treninga s nama, ali vjerujem da će se brzo uklopiti", dodao je Popović.

Parovi

Budva - Jug (18)

Medvešćak - Jadran Split (18)

Mornar - Mladost (18.30)

Primorac - Triglav (19)

Jadran HN - Šibenik (19.30)

POŠK - Primorje (20)

Bonus video: