Priča je neozbiljna, niko iz Srbije me nije zvao

"Ispalo je kao da sam ističem kandidaturu, a to uopšte nije tako", počeo je Porobić.
103 pregleda 6 komentar(a)
Porobić, Foto: Savo Prelević
Porobić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.11.2012. 11:45h

Vaterpolo reprezentacija Srbije je bez selektora, Dejan Udovičić je prije osam dana napustio klupu i od tada je počela licitacija o njegovom nasljedniku.

U srpskoj javnosti se Igor Milanović pominje kao budući selektor, šanse se daju i Dejanu Saviću, a pojedini beogradski mediji su kao jednog od kandidata lansirali i Petra Porobića.

Porobić je prije nekoliko dana dao intervju za "Blic" o mogućnosti da preuzme Srbiju, ali je „Vijestima” pojasnio da cijela priča i nije baš prenesena kako je trebalo...

"Ispalo je kao da sam ističem kandidaturu, a to uopšte nije tako", počeo je Porobić.

Da li ste imali kontakt s nekim iz Vaterpolo saveza Srbije?

"To je i najvažnije - niko me iz Vaterpolo saveza nije zvao. Sve što se desilo je to da su me mediji provlačili kao kandidata, a kad je tako onda su to samo spekulacije. Da bih bio kandidat, valjda treba neko zvanično da mi se obrati, ali to se nije dogodilo. Zato je ova priča neozbiljna", kazao je Porobić.

Prvi selektor Crne Gore i prvak Evrope iz Malage je priznao i da mu posao u Srbiji sada nije tako privlačan.

"Da li bih prihvatio? Na to pitanje bih tek mogao da odgovorim kada bi poziv stigao. Ali, sva ta priča u tamošnjem Savezu mi sada ne izgleda najbolje, takve stvari mi više u karijeri baš nisu potrebne. Znam da su pojedini igrači napisali pismo kojim su kritikovali rad selekora, ali nisam sve pratio. Šta se desilo nakon svega, kako je Dejan smijenjen, zaista ne znam", zaključio je Porobić.

Bonus video: