Luka Sekulić: Bićemo još bolji

Te dvije utakmice i nemaju mnogo toga sličnog, u stvari su potpuno različite. Onaj duel u Zagrebu je bio pun misterije, pošli smo tamo s gotovo novim sastavom, nismo ni sami znali šta da očekujemo", rekao je Sekulić...
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2012. 09:28h

Crnogorska vaterpolo reprezentacija je u ovogodišnju Svjetsku ligu ušla sa pet debitanata, rezultat samim tim i nije mogao da bude prioritet (pogotovo pred startni okršaj protiv favorizovane Hrvatske), ali je pomalo neplanirano i sasvim zasluženo stigao.

Tako su velika pobjeda u Zagrebu sa tri nova igrača u sastavu (Luka Sekulić, Radovan Latinović i Nemanja Vico), te potvrda kvaliteta u duelu sa Grcima (debitovali Miljan Popović i Nikola Marković) učinili da „ajkulama” porastu apetiti u ovom takmičenju i da već sada budu u prednosti u odnosu na glavne konkurente u grupi.

Luka Sekulić, jedan od petorice novih, napravio je razliku između utakmica u Zagrebu i Budvi.

"Te dvije utakmice i nemaju mnogo toga sličnog, u stvari su potpuno različite. Onaj duel u Zagrebu je bio pun misterije, pošli smo tamo s gotovo novim sastavom, nismo ni sami znali šta da očekujemo. Ali, imali smo želju za dokazivanjem, jer ne igrate svakog dana protiv olimpijskog prvaka i mislim da smo se dokazali. Nismo imali šta da izgubimo, protivnik jeste i to smo iskoristili. Onda je uslijedila Grčka koju smo dočekali kao favoriti, što nas je donekle sputalo, ali smo se na vrijeme probudili", rekao je Sekulić.

Ljevoruki bombarder italijanskog Boljaska priznaje da je osjetio tremu kada je prvi put uskočio u bazen u kapici reprezentacije.

"Bio je to veliki izazov za mene, debitovao sam protiv Hrvatske u Zagrebu, u meču u kojem su nas mnogi otpisali, a naša reprezentacija na to nije navikla. Debi je bio još ljepši zbog načina na koji smo pobijedili tako velikog protivnika, a vidjelo se da smo imali rivala i u sudijama", kazao je Sekulić, koji je u julu napunio 25 godina.

Bivši igrač Jadrana je strpljivo čekao šansu da zaigra za nacionalni tim.

"To govori i kakva je konkurencija u našoj reprezentaciji. Ipak, uvijek sam gledao samo sebe, znao da moram da radim i da ću za to da budem nagrađen. Želio sam da napredujem i očekivao da ću dobiti šansu. Sada sam spreman da uvijek budem tu, ali i znam da se to postiže samo napornim treningom", poručio je Sekulić.

Šta dalje, kakve su ambicije... Iz crnogorskog tabora stiže jedan te isti odgovor - jedino euforija nije poželjna, sve ostalo će doći samo od sebe u Svjetskoj ligi.

"Imali smo svega nekoliko treninga u novom sastavu, ali smo pobijedili obje utakmice. Tako smo postavili ciljeve, ali pritisak i euforija su nešto što nam sada nije potrebno, treba da radimo u miru. Mlad smo tim, tek smo se skupili i samo možemo da napredujemo. Ubijeđen sam da ćemo biti još bolji, jer tek treba da se uigramo. Istina, imamo šest bodova, šanse za finalni turnir su realno veoma dobre i želimo to da iskoristimo", zaključio je Sekulić.

Marković: Ponosan što sam dio tima

I Nikola Marković, adut Primorca, prije dvije noći u Budvi je osjetio šta znači biti reprezentativac. Marković bio vjerovatno nastupio i u Zagrebu da nije bio povrijeđen, ali ni ovako nije loše - najvažnije je da je debi stigao i da je začinjen pobjedom.

"Utisci su zaista sjajni, nije moglo da bude bolje. Igrali smo pred punim tribinama, pobijedili i ponosan sam što sam bio dio tima. Hvala selektoru Ranku Peroviću što mi je ukazao šansu, vjerujem da sam je iskoristio", rekao je Marković.

Utakmica sa Grcima je bila komplikovanija od one u Zagrebu, ali je to i sasvim očekivano.

"Poslije onakvog izdanja protiv Hrvatske smo odjednom postali favoriti i morali smo da savladamo i Grčku. Taj pritisak, plus domaći bazen, malo su nas sputali, ali je najvažnije da smo pobijedili. Bodovi se pišu, a oni su ono što nam je trebalo", dodao je Marković.

Galerija

Bonus video: