Perović: Pobjeda u Zagrebu dobila na značaju

"Ovdje je postojao pritisak, jer smo mogli da zakopmplikujemo stvari. Tri boda protiv Hrvata tek sada dobijaju na značaju”, rekao je Perović
0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ranko Perović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.11.2012. 21:54h

Nakon pobjede nad Grčkom (11:9), selektor vaterpolista Ranko Perović je bio još zadovoljniji nego nakon velike pobjede u Hrvatskoj u srijedu.

“Znao sam da će meč sa Grčkom da bude teži nego onaj s Hrvatskom, što je i logično, jer u Zagrebu nismo imali šta da izgubimo. Ovdje je postojao pritisak, jer smo mogli da zakopmplikujemo stvari. Tri boda protiv Hrvata tek sada dobijaju na značaju”, rekao je Perović.

Čime ste najzadovoljniji nakon ova dva meča?

“Kao i u Hrvatskoj, i u ovoj utakmici smo igrali bez kompleksa, sa velikom željom i pravim pristupom. Tako smo i nadoknadili neke nedostatke u iskustvu prije svega, ali i u kvalitetu. Moramo još da radimo, ovo što smo učinili do sada je stiglo nakon nepunih sedam dana zajedničkog rada i drago mi je što su mladi igrači iskoristili šansu. Realno je da ovaj sastav raste u narednom period”, dodao je Perović.

Selektor „ajkula” smatra da ovoj ekipi ne treba postavljati ciljeve kada su rezultati u pitanju u ovom takmičenju.

“Prvi smo, nećemo lako prepustiti prvo mjesto, borićemo se za njega, ali ne smijemo da pomislimo da smo sada izraziti favoriti. Ubuduće ćemo biti jači, vjerujemo da ćemo dokazati da vrijedimo", istakao je Perović.

Miljan Popović je sredinom druge četvrtine izjednačio na 4:4 i uljepšao debi.

“Čast mi je što sam zaigrao za reprezentaciju, radiću naporno kako bih i ubuduće dobijao poziv. Ovaj meč je bio komplikovan, ali smo slavili zahvaljujući velikom karakteru. Moramo da budemo zadovoljni ovim što smo uradili, ali neće doći do opuštanja”, kazao je Popović.

Bonus video: