Druga pobjeda vaterpolista, savladana i Grčka

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Aleksandar Ivović sa tri gola, po jedan manje su postigli Draško i Darko Brguljan
10 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.11.2012. 18:39h

Velika pobjeda protiv Hrvatske u Zagrebu je odbranjena, Crna Gora je savladala Grčku (11:9) i prva dva kola Svjetske lige odradila perfekno.

Na kraju, šest bodova iz dvije utakmice protiv direktnih rivala za prvo mjesto govore da Crna Gora u ovom trenutku ima više nego realne šanse da ode na finalni turnir...

Bio je to problematičan meč za "ajkule", u kojem je neizvjesnost trajala sve do minut i 17 sekundi prije kraja. Tada je Darko Brguljan pogodio mrežu Konsadinosa Calkanisa za konačnih 11:9 i slavlje na gotovo ispunjenom bazenu u Budvi je moglo da počne.

Prethodno je viđeno čak sedam izjednačenja, ali je kao i u Zagrebu Crna Gora znala da reaguje i da preokrene stvari, čak i kada je imala dva gola minusa.

Utakmica nije mogla bolje da počne za tim Ranka Perovića (već u prvom minutu poveo sa 2:0 pogocima Aleksandra Ivovića), ali je to bio samo uvod u veliku bitku, jer su Heleni do kraja prve četvrtine napravili seriju 4:0 i na neki način probudili publiku koja je već bila pomislila da će to biti rutinski trijumf.

Brguljan je, dakle, završio priču, ali je vjerovatno najvažniji pogodak dao Ivović - dva minuta i 52 sekunde prije kraja je s igračem više donio prednost (10:9) kada je napad praktično isticao...

"Nije bilo lako, sve ste vidjeli, ali možda je malo i zavarao onaj meč u Zagrebu, pa su mnogi pomislili da ćemo bez problema savladati Grčku. Ipak, pokazali smo da uz veliku želju možemo sve i na kraju zasluženo pobijedili. Ovu prvu akciju smo odradili veoma dobro, ali ne smijemo da se zadovoljimo", rekao je Brguljan, prije nego je podvukao koliko spoljnjim igračima pomaže Ivović.

"On je preuzeo ulogu lidera, i gotovo u svakom napadu nam stvori prostor. Uvijek odvuče svog igrača, na nama je samo da iskoristimo šanse", kazao je Brguljan.

U odnosu na duel u Zagrebu Perović je promijenio dva igrača - umjesto Nemanje Vica i Radovana Latinovića u sastavu su bili aduti Primorca, Nikola Marković i Miljan Popović koji su večeras debitovali...

Crna Gora - Grčka 11:9 (2:4, 4:1, 3:3, 2:1)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 900. Sudije: Bjanki (Italija), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 8 (7), Grčka 8 (2). Peterci: Grčka 2 (2).

Crna Gora: Šćepanović (sedam odbrana), Dr. Brguljan 2, Pasković 1, Petrović, Marković, Popović 1, Drašković 1, Sekulić, Ivović 3, Da. Brguljan 2, Klikovac 1, Čučković.

Grčka: Calkanis (sedam odbrana), Milonakis, Miralis 1, Pontikeas, Fudulis 2, Vlahopulos, Afrudakis, Delakas 3, Murikis 1, Kolomvos 1, Unas 1, Kapocis, Galanidis.

Bonus video: