Perović: Euforije ne smije da bude

"Mislim da nas je Hrvatska i potcijenila, ali da smo im mi pokazali da kvalitet postoji i da ova ekipa ima budućnost", kazao je Perović
6 komentar(a)
Perović, Foto: Aniko Kovač
Perović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 31.10.2012. 23:24h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zagreb - Selektor Ranko Perović je kao i uvijek bio oprezan u izjavama. Tako ni nakon velike pobjede protiv Hrvatske nije želio euforiju.

"Moramo da ostanemo skromni, euforije ne smije da bude jer bi već u subotu protiv Grčke mogli da doživimo bolno prizemljenje. To će nam se desiti ukoliko promijenimo pristup, ako dođe do opuštanja ili zadovoljstva", rekao je Perović.

Bivši trener Primorca je ipak imao razloga da bude zadovoljan poslije ovakve pobjede.

"Naravno, jer smo iskusnijem protivniku odgovorili disciplinom, hrabrošću i velikom željom da ostanemo neporaženi. Mislim da nas je Hrvatska i potcijenila, ali da smo im mi pokazali da kvalitet postoji i da ova ekipa ima budućnost", kazao je Perović, koji je pomenuo i suđenje:

"Imali smo mnogo problema sa suđenjem. Suđenje je bilo loše jer smo veoma brzo ušli u probleme sa ličnim greškama, čak je i veliki broj igrača igrao na ivici isključujućeg faula. To je bio rizik, ali momci su stvarno bili potpuno skoncentrisani na igru i napravili su veliki posao. Zadovoljstvo postoji, mora ga biti poslije trijumfa nad olimpijskim šampionom kojeg nijesmo pobijedili odavno, ali ovo je tek početak puta, a mi definitivno nijesmo izraziti favoriti u ovoj igri", istakao je Perović.

Bonus video: