Jadran pod imperativom protiv Triglava

Aktuelni šampion Crne Gore se u Kranju sastaje sa Triglavom (19.30), ekipom koja je do sada upisala svih pet poraza.
56 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2012. 12:59h

Mini seriju od dva poraza u Jadranskoj ligi, i to od dva favorita za trofej (Primorja i Juga), Jadran želi da prekine na gostovanju u Sloveniji - aktuelni šampion Crne Gore se u Kranju sastaje sa Triglavom (19.30), ekipom koja je do sada upisala svih pet poraza...

"Odlično smo se pripremali i za razliku mečeva sa Primorjem i Jugom, na ovakvim utakmicama moramo postaviti svoju igru i pokazati koliko vrijedim", rekao je krilni napadač Jadrana Ivan Krizman.

Ljevoruki Jadranov vaterpolista ima manjih problema sa ligamentima ramena, ali će biti u sastavu, dok Aleksandar Radović ni večeras neće nastupiti zbog povrede.

"Igraćemo bez Saše, ali mislim da to u ovom meču ne bi trebalo da bude presudno. Siguran sam da ćemo, ako nametnemo svoju igru, i bez njega pobijediti Slovence", kazao je Krizman.

Tičić: Medvešćak je opasan kod kuće

Budva je poslije dvije pobjede zaredom (Triglav i splitski Jadran) vratila mir, a olakšavajuća okolnost je što će i u ovom meču biti kompletna.

"Medvešćak je opasan na svom bazenu, nije lako osvojiti bodove u Zagrebu. To se vidjelo i u prošlom kolu kada su savladali Primorac. Spremni smo, znamo šta nas čeka i vjerujem da ćemo pružiti dobar otpor domaćinu i doći u situaciju da se borimo za pobjedu", istakao je kapiten Budve Milan Tičić.

Medvešćak je trenutno treća sila regionalnog takmičenja - u prvih pet kola je upisao četiri pobjede, a jedini poraz je upisao u Splitu od POŠK-a. Utakmica u Zagrebu počinje u 18 časova.

Kotorani žele novi trijumf

Primorac je imao prilično uspješan start sezone, a serija dobrih rezultata je prekinuta baš u gostima protiv Medvešćaka u prošlom kolu.

Poraz u Zagrebu, međutim, nije zabrinuo nikog u drevnom gradu, pa se duel sa Mornarom dočekuje sa puno optimizma (19 časova).

"Možda smo i mogli da osvojimo koji bod više do sada, ali sam zadovoljan i ovim što smo uradili do sada. Imamo mnogo mladih igrača, cilj je da ove sezone svi dobiju šansu, ali bez obzira na to u kom smo sastavu, želimo pobjedu protiv Mornara. Pravimo tim na duže staze, ali se ne odričemo ni rezultata", rekao je trener Primorca Veljko Uskoković.

Šesto kolo obilježiće duel u Rijeci, gdje će se sastati Primorje i Jug, dva najbolja tima u Jadranskoj ligi, a po mnogima i u Evropi ove sezone. U ostalim mečevima sastaće se Jadran Split - Mladost i Šibenik - POŠK.

Bonus video: